Gemiddelde kosten kinderopvang

Vandaag de dag is het normaal dat ouders die werken hun kind naar de kinderopvang brengen. In Nederland zijn de kosten voor kinderopvang niet goedkoop. Wij hebben gekeken wat de gemiddelde kosten kinderopvang zijn. Kinderopvang is er in verschillnde vormen. Zoals de buitenschoolse opvang, het kinderdagverblijf en gastouder opvang of zelf een oppas die bij u thuis komt. Als je wilt weten wat jij kwijt bent aan kinderopvang moet je kijken naar hethet type opvang, van het aantal dagen dat het kind of kinderen naar de opvang gaat.

De gemiddelde kosten voor kinderopvang in Nederland?

We hebben gekeken naar alle type vormen kinderopvang, hiervan hebben we het gemiddelde genomen. De gemiddelde kosten kinderopvang in Nederland is rond de 6,50 euro per uur. Heb je meer kinderen per gezin dan kunnen de kosten aardig oplopen. Gelukkig kun je van de belastingdienst korting geld terug krijgen op basis van je loon.

Gemiddelde kosten kinderopvang per dag

Wanneer we kijken naar de gemiddelde kosten voor kinderopvang per dag dan betaal je gemiddeld 58,50 euro per dag. Uitgaande van een dag van 9 uur opvang.

Gemiddelde kosten kinderopvang per maand

Hieronder staan de gemiddelde kosten kinderopvang bij het aantal dagen per maand:

  • 1 dag in de week kinderopvang uitgaan van 36 uur per maand is 234 euro
  • 2 dagen in de week kinderopvang uitgaan van 72 uur per maand is 468 euro
  • 3 dagen in de week kinderopvang uitgaan van 108 uur per maand is 702 euro

Kan ik kinderopvang toeslag krijgen?

Ja dat kan iedereen die zijn kind of kinderen op de kinderopvang heeft. Heeft het recht om kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst te krijgen. Hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt is inkomensafhankelijk. Dus ouders met een laag inkomen zullen meer toeslag krijgen dan ouders met een gemiddeld inkomen of hoger inkomen. Wil je weten wat jij krijgt check dan de belastingdienst.

De kinderopvangtoeslag

Waneer er geen vaste tarieven worden zijn afgesproken met de oppas moet jezelf onderhandelen. De kinderopvangtoeslag in 2014 heeft een maximum uurtarief van € 6,70 van kinderen tot vier jaar in de dagopvang en van € 6,25 voor kinderen in de buitenschoolse opvang. Kijken we naar gastouder dan is het maximaal uurtarief  dat je vergoed krijgt € 5,37.

Wat kost een informele oppas

Wat het uurtarief van een informele oppas is hangt af van het aantal kinderen. Heb je 1 kind dan is tussen de 4 euro en 6 euro per uur gebruikelijk. De vergoeding is alleen voor het oppassen. Waaneer je een kind hebt die veel aandacht krijgt zul misschien meer moeten betalen. Als je 2 kinderen hebt is een bedrag van 6 en 8 euro per uur en bij 3 of meer kinderen ronde  € 8,- en € 10,-.

Wat betaal je een scholier die ’s Avonds komt babysitten

Een scholier uit die buurt  die ’s avonds komt oppassen betaal je een vast bedrag per avond. Of een gemiddeld uurbedrag van € 2,65 tot € 4,-. Het is gebruikelijk waneer het na 12 uur word dat je dan een dubbel tarief afspreekt. Als de oppas blijft slapen kun je een aantal uren overkomen. Wat je betaalt hangt af van de leeftijd en ervaring van de oppas. Liggen de kinderen al in bed of moet de oppas dit nog doen.

De gemiddelde kosten voor gastouder?

Naast de kosten van kinderopvang kun je ook kiezen voor een goedkoper alternatief.  De gemiddelde kosten voor gastouderopvang zijn ongeveer 5,30 per uur. Het voordeel van een gastouderschap is dat kinderen in een huiselijke omgeving worden opgevangen.

Wat kost een formele oppas en gastouder

Wanneer een oppas zich registreert bij een gastouderbureau. Dan is moet hij of zij voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen. Ouders die in aanmerking komen voor een vergoeding van de kosten voor de oppas met de wet Kinderopvang. Meestal is de geregistreerde gastouder een oma of een andere bekende. Gastouders hebben een inkomen en moeten hierover ook inkomstenbelasting en ziektekostenpremie betalen. De gemiddelde kosten kinderopvang zijn hier ook hoger dan een normale oppas normaal. Meestal ligt het uurtarief rond de 10 euro.