Gemiddelde kosten rijbewijs

Als je 18 bent geworden mag je je rijbewijs gaan halen. Dit is een flinke investering, maar wat zijn de gemiddelde kosten rijbewijs en wat ben je totaal kwijt. Wij hebben een rekenvoorbeeld van totale rijbewijs kosten uitgewerkt. Nu kun je een inschatting maken wat jouw rijbewijs ongeveer gaat kosten. Het blijft een indicatie. Sommige mensen halen hun rijbewijs met 20 lessen en slagen in 1 keer, dan is het natuurlijk veel goedkoper dan wanneer je 50 lessen nodig hebt en 3 keer moet afrijden. Wij hebben gekeken wat je gemiddeld in Nederland betaald voor een rijbewijs.

Gemiddelde kosten rijbewijs

Een korte toelichting op het rekenvoorbeeld van de totale kosten van een rijbewijs.

  • Gemiddeld heb je 40 rijlessen nodig hebben van 1 uur.
  • De gemiddelde prijs van een 1 uur rijles is ongeveer € 40,-
  • Gemiddeld doen mensen twee keer over hun theorie examen € 33,50
  • Het praktijk examen kost € 93,30 Hier komt nog min. 1 uurtarief bij voor de instructeur.
  • Het aanvragen van je rijbewijs bij de gemeente. Dit kost gemiddeld ongeveer € 40,-
Kosten van de rijlessen:
40 x €40 = € 1600,-
Kosten theorie examen:
2x € 33,50 =  €67,-
Kosten praktijk examen:
2x (€ 93,30 + € 40,-) = €266,60
Kosten rijbewijs afhalen:
€ 39,-

Totale kosten rijbewijs 1972,60

Gemiddelde kosten rijbewijs

Zoals je kunt zien is dit een flink bedrag wat je gemiddeld kwijt zou zijn wanneer je het rijbewijs wilt gaan halen  Natuurlijk kun je wat besparen op je totale rijbewijs kosten. Er is uitgegaan van het gemiddelde,  wanneer je je goed voorbereid en het theorie- als praktijkexamen in 1x haalt, kan je dat € 140,- schelen.

Wat kost een spoedcursus om je rijbewijs te halen?

Je kunt er ook voor kiezen om een spoedcursus te volgen. Je krijgt veel meer lessen in de week om je rijbewijs zo snel mogelijk te halen. Het kan dat je dan binnen 5 tot 14dagen je rijbewijs kunt halen. De gemiddelde kosten bij spoedcursus zijn net zo duur als bij normale lessen. De gemiddelde kosten rijbewijs liggen €1250 en €1500.

Wat leer je tijdens de rijles

Goed en veilig in het verkeer ende weg op met verkeersinzicht, dat is zijn zaken die je leert tijdens je rijles. Bij een rijschool krijg je een instructeur of  instructrice die jou de fijne kneepjes van het auto rijden leert. De lesinstructies worden aangepast op jouw niveau.

Als je eenmal kunt auto rijden wil je naast de gemiddelde kosten. Natuurlijk weten wat de kosten APK, de prijs van een auto en wat je betaald voor de gemiddelde kosten van een autoverzekering.

Bekijk naast de gemiddelde kosten van een rijbewijs ook eens.