Gemiddelde prijs auto in Nederland

Het is lastig om een gemiddelde prijs voor alle auto's te bepalen. Wat is eigenlijk de gemiddelde prijs auto in Nederland? Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten. De gemiddelde nieuw prijs van een auto in Nederland is ongeveer 25.000 euro.

gemiddelde prijs auto

De gemiddelde prijs auto in Nederland

De gemiddelde prijs van een nieuwe auto in Nederland is ongeveer 25.000 euro. Dit blijkt uit gegevens van Center for Automotive Research. Meestal is de gemiddelde prijs van een diesel auto hoger dan een auto op benzine.

De gemiddelde prijs van een 2e hands auto

De gemiddelde prijs van een auto  in 2012 was 17.069 euro. Van alle 2de hands auto’s ook wel occasions genoemd is volgens Bovag Volkswagen het meest waardevast ten opzichte van andere merken. Bekijk naar de de gemiddelde prijs auto ook eens de gemiddelde kosten van een autoverzekering.

Wat is mijn auto waard?

Hoe bepaal ik nu de waarde van mijn auto. Er zijn allemaal handige apps en tools om de dagwaarde te berekenen.

Worden auto’s steeds goedkoper

Uit Azië komen tegenwoordig veel voordelig en goede auto’s. De gemiddelde prijs van personenauto is daardoor aan het zakken. Er is veel concurrentie in de auto branche. Door veel concurrentie daalt de gemiddelde prijs van een auto. Er word verwacht dat de auto steeds goedkoper blijft worden.

Moet ik een nieuwe auto of tweedehands auto kopen?

De gemiddelde prijs auto van is bij een nieuwe auto een stuk hoger duurder in gebruik dan tweedehands auto’s. Je hebt bij een nieuwe auto hoge afschrijvingskosten in het eerste jaren. Meestal is een auto na het eerste jaar 25% minder waard. Neem de kosten van onderhoud, APK keuring en reparatie komen daarbij op. Wanneer je een auto koopt van rond de 2,5 jaar oud en je gebruikt de auto 2,5 jaar dan ben je gemiddeld 20% minder geld kwijt dan wanneer je een nieuwe auto koopt.

De duurste auto ter wereld

De allerduurste auto op de wereld is de Bugatti Veyron Super Sport. Deze auto kost 1,8 miljoen euro.  Er zijn maar 450 gemaakt en er zijn nog 50 stuks over volgens de telegraaf.

De goedkoopste auto ter wereld

De goedkoopste auto ter wereld die je kunt kopen is de Tata Nano. De prijs van deze auto is maar 1.500 euro en word in India gemaakt, maar is niet op de Europese markt. Auto’s die wel in Nederland te verkrijgen zijn de Seat Mii voor 7.695 euro, de Dacia Sandero voor 7.990 euro en de Citroen C1 voor 7.990 euro. Wanneer je het vergelijkt met de gemiddelde prijs auto in Nederland is dit meer dan twee keer zo hoog.

Bekijk naast de gemiddelde prijs van een auto ook eens: