Gemiddelde leeftijd eerste tandjes

Waneer krijgt een baby zijn of haar hun eerste tandjes. De ene baby krijgt het weer een stuk sneller dan een ander. Wat is het de gemiddelde leeftijd eerste tandjes voor een baby?

Wat is de gemiddelde leeftijd eerste tandjes van een baby?

De gemiddelde leeftijd waarop een baby de eerste tandjes krijgt ligt gemiddeld tussen de 6 en 9 maanden. Bekijk naar de leeftijd van de eerste tandjes ook een de gemiddelde leeftijd dat een kind begin praten of het gemiddelde gewicht van een kind.

Wat zijn de eerste tandjes die door komen?

De onderste 2 voortandjes komen gemiddeld als eerste door. Wanneer een baby ongeveer 12 tot 15 maanden oud is dan komen de eerste kiezen door. Meestal hebben baby’s veel last tijdens het doorkomen van de tandjes. Een baby krijgt in totaal 20 melktanden en melkkiezen. Waneer een kind 3 jaar is dan komen de laatste tandjes door.

Hoeveel last hebben babies wanneer hun tandjes doorkomen?

Wanneer de eerste tandjes doorkomen dan heeft een baby daar vaak flink last last van. Als de op de gemiddelde leeftijd eerste tandjes doorkomen kan het kind van de volgende symptomen last krijgen:

  • Het kind huilt veel
  • Veel kwijlen
  • Lichte koorts
  • Rode wangen
  • Minder goed eten
  • Het kind steeds vaak vingers in de mond

Hoe poets je de Tanden van een baby?

Ook een melkgebit moet goed gepoetst worden. Hoe doe je het nu goed , tandenpoetsen bij een baby. Wanneer je baby de eerste tandjes krijgt dan is het verstandig deze meteen dagelijks te poetsen. Je hebt speciale tandpasta voor babies of peuters. In tandpasta van babies zit minder fluoride. Hierdoor maakt het niet uitals kinderen deze tandpasta doorslikken. Maar eerst moet je baby tanden hebben, dus hoe de gemiddelde leeftijd eerste tandjes goed in gaten.