Het Gemiddeld IQ van een HBO student in Nederland

Wanneer we het hebben over het IQ dan bedoelen we eigelijk het intelligentiequotiënt. Het IQ gebruiken we om intelligentie te meten. Je kunt met een IQ test, wat bestaat uit gestandaardiseerde tests een IQ score behalen. De IQ test bestaat onder andere uit cognitieve vaardigheden. Wil je weten wat jou IQ is en of je boven of onder het Gemiddeld IQ HBO zit?

Wat is het gemiddeld IQ HBO niveau in Nederland?

Uitonderzoek blijkt dat het gemiddeld IQ het gemiddeld IQ HBO 108 is. Dit is 8 punten meer dan het gemiddeld IQ 100 van mensen in Nederland. Het gemiddelde IQ van 100 hebben 84% van de mensen in Nederland.

Kun je met een lager IQ dan het gemiddeld HBO IQ wel een HBO opleiding halen?

Dat kan zeker met motivatie kan zelf je IQ ligt stijgen. Je IQ is 55% erfelijk bepaald en de rest komt door omgevingsfactoren. Je IQ word beïnvloed  door de cultuur waarin je opgroeit, opvoeding en of je gestimuleerd word.

Hoeveel mensen in Nederland hebben een IQ van HBO niveau.

Een IQ van 110 of hoger komt bij 1 op de 4 mensen voor. Je kunt dus zeggen dat we ongeveer 4.000.000 mensen in Nederland hebben die een IQ hoger dan 110 hebben.

Het gemiddeld IQ HBO student

Op het HBO heb je natuurlijk uitschieters kwa IQ.  Sommige mensen benutten hun IQ niet volledig. Bijvoorbeeld  iemand met het IQ voor WO onderwijs, presteert in principe onder zijn niveau. Maar het kan ook zijn dat iemand met veel doorzettingsvermogen en motivatie met een lager IQ het juist beter doet.

Stijgt of daalt het gemiddeld IQ van een HBO Student in Nederland?

Het is tegenwoordig niet heel bijzonder met dat je een hbo- of wo-diploma hebt. Tenminste niet zo als vroeger. Er zijn steeds meer Nederlanders met een HBO opleiding of hoger. Zo had 38% van de bevolking tussen 25 en 34 jaar een hbo- of wo-diploma. Dit was in 2000 nog 24%. Steeds meer mensen studeren en behalen hun diploma en je kunt zeggen dat het IQ hiermee ook stijgt, omdat de omgevingsfactoren en stimulans ook je IQ doen laten stijgen.

Check naast het gemiddeld IQ HBO ook: