Gemiddelde omtrek penis per leeftijd

Wij hebben gekeken wat de gemiddelde omtrek van de penis in Nederland is. Dat hebben we gedaan per leeftijd, dus wat is de gemiddelde omtrek van de penis wanneer je 16 bent. Zo kun je zien of jou omtrek van de penis gemiddeld is.

De gemiddelde omtrek van de penis in ontspannen toestand

Over de gemiddelde omtrek van de penis maken mannen zich nog wel eens druk. De dikte van de penis is in ontspannen 9,31cm en in opgewonden staat ook wel erectie gemiddeld 11,66cm.

Hoe meet je omtrek van de penis?

Je kunt de omtrek van je penis meten door het dikste deel van de penis te meten. Dan bedoelen we het beginpunt van de penis. Wanneer je een centimeterlint om de penis wikkelt kun je zien wat de omtrek van de penis is.

De gemiddelde omtrek van de penis per Leeftijd

Wanneer je jong bent groei de omtrek van de penis natuurlijk mee. Hieronder staat de gemiddelde omtrek van de penis per leeftijd:

  • De penis is met 12 jaar gemiddeld 7,6 cm
  • De penis is wanneer je 13 jaar bent 9,9 cm
  • Wanneer je 14 jaar bent 10,1 cm
  • Op je 15e jaar is 10,6 cm de gemiddelde lengte
  • Wanneer je 16 jaar bent is een penis 11,0 cm
  • Wanneer je 17 jaar bent 11,3 cm
  • Op je 18 jaar is de penis gemiddeld 11,5 cm

50% van de mannen heeft een kleine omtrek van de penis dan gemiddeld

Je hoeft je niet druk te maken wanneer je penis omtrek kleiner is dan gemiddeld, want dat de helft van de bevolking een kleine omtrek van de penis dan gemiddeld.

Word de omtrek van de  penis bepaald door je ras of lichaamslengte

Volgens onderzoekers zijn er geen aanwijzingen voor dat een ras een grotere penis omtrek heeft dan een ander ras. Ook is onderzocht of de penislengte afhankelijk is van de schoenmaat, testikelgrootte, leeftijd of vingerlengte. Hieruit is gebleken dat alleen de lichaamslengte van kleine invloed is op de omtrek van penis.

Ben je met een grote penis omtrek goed in bed

Je hoeft geen grote omtrek van de penis te hebben om goed in bed te zijn. Je hebt natuurlijk niet alleen sex met de penis. Het is zelfs onderzocht dat mannen met een lange lange penis minder goed zijn in bed. De omtrek van de penis kan wel meer gevoel geven bij een vrouw, maar ook voor pijn zorgen.

Check naast de gemiddelde omtrek penis ook: