Gemiddelde leeftijd schaamhaar

Als we het hebben over schaamhaar dan bedoelen we het haar dat tijdens de pubertijd begint te groeien in de schaamstreek. Wat is de gemiddelde leeftijd schaamhaar? Krijgen jongens of meisjes eerder gemiddeld eerder schaamhaar?

Wat is de gemiddelde leeftijd schaamhaar?

Gemiddeld begint schaamhaar tussen de 9 jaar en 18 jaar te groeien. De gemiddelde leeftijd schaamhaar bij meisjes is 12 jaar. En de gemiddelde leeftijd schaamhaar is bij jongens 13 jaar. Per ras verschilt het leeftijd waarop je schaamhaar krijgt.

Van structuur lijkt op het haar dat op je wenkbrauwen groeit. Schaamhaar is nog wel iets dikker.  Per ras verschilt de dikte, kleur en stugheid van schaamhaar. Gemiddeld is de kleur van het schaamhaar anders dan het hoofdhaar en komt de kleur overeen met de wenkbrauwen.

Wat is de gemiddelde leeftijd schaamhaar bij vrouwen?

Bij vrouwen is de gemiddelde leeftijd van schaamhaar 12 jaar. Het schaamhaar groeit net boven de schaamlippen. Bij meisjes begint het schaamhaar in de vorm van kleine donshaartjes. Iets later krijg je pas dikkere, grotere en stuggere haren.

Wat is de gemiddelde leeftijd schaamhaar bij mannen?

Bij vrouwen is de gemiddelde leeftijd van schaamhaar 13 jaar. Bij jongens begint het schaamhaar eerst met wat enkele donsharen. De plek waarom schaamhaar groeit bij een jongen is op de balzak of vlak boven de penis. Net zoals bij meisjes komen er eerst donshaartjes en pas later dikkere haren.

Het het normaal je schaamhaar te scheren

Het komt veel voor dat vrouwen en mannen hun hun schaamhaar scheren. Meisjes doen het meestal wat eerder dan jongens op hun 13e jaar. Veel mensen scheren hun schaamhaar ook, omdat schaamhaar kriebelt, jeukt. Buiten dat is het voor een meisje niet netjes dat je bikinilijn niet geschoren is terwijl je in je bikini loopt.

Jongens scheren hun schaamhaar gemiddeld op latere leeftijd. Omdat schaamhaar ook wel mannelijk staat laten sommige het staan. Dit is 1 van de redenen waarom niet veel mannen hun schaamstreek scheren.

Waarom scheren mensen hun schaamhaar

Het is natuurlijk je eigen keus of je je schaamhaar wilt scheren. Maar er zijn een aantal redenen waarom mannen en vrouwen hun schaamhaar scheren.

  • Schaamhaar scheren is in de mode.
  • Het scheren van de schaamhaar word bij Moslims als netjes gezien.
  • Scheren van schaamhaar is bij orale seks lekkerder
  • Een geschoren schaamstreek is sexy
  • Hygiëne

Manieren van verwijderen van schaamhaar

  • Scheren van schaamhaar
  • Waxen van schaamhaar
  • Epileren van schaamhaar
  • Permanent ontharen
  • Trimmen

Bekijk naast de gemiddelde leeftijd schaamhaar ook eens: