Gemiddelde premie zorgverzekering

Elke Nederlander moet als hij volwassen is zich verplicht verzekeren voor zijn ziektekosten. Voor je zorgverzekering betaalt je premie. De premie die je betaald voor je zorgverzekering kan erg verschilllen per verzekeraar. De gemiddelde premie zorgverzekering ligt tussen de 97 euro en 104 euro per maand. Dan hebben we het over een zorgverzekering met een polis zonder verhoogd eigen risico.
Gemiddelde premie zorgverzekering 2014

De gemiddelde basispremie voor een zorgverzekering was in 2013 nog 105,37 euro per maand. Dit bedrag is berekend aan de hand van een basis zorgpremie. Als we het hebben over een basisverzekering dus niet met aanvullende pakketten zoals als een tandarts polis. Het eigen risico is minimaal 350 euro.  De premier is 2013 is de premie licht gedaald als je het vergelijkt met de zorgpremie in 2012. De gemiddelde premie zorgverzekering  was in 2012 106,15 euro per maand en in 2011 was de premie slechts 99,50 euro per maand. In de laatste jaren is de gemiddelde zorgpremie in Nederland met meer dan 5 euro gestegen. De Gemiddelde premie zorgverzekering in 2014 is gemiddeld 99 euro met een n eigen risico van 360 euro.

Aanvullende verzekeringen

Elke verzekeraar moet elke persoon voor een basispakket accepteren. Ze mogen geen hogere premies vragen aan mensen die dikker,  ouder of ziek zijn. Wanneer je kiest voor een aanvullende verzekering kan het zijn dat er wel gezondheidsvoorwaarden worden gesteld. Dit betekend dat je een verklaring moet invullen of een keuring moet ondergaan, om de aanvullende zorgverzekering ook daadwerkelijk te krijgen.

Je kunt je aanvullend verzekeren voor ziektekosten. De premie verschillen nogal per verzekeraar. De premie voor aanvullende verzekering is gemiddeld  tussen de  7 euro tot 57 euro per maand. Meestal zijn kinderen jonger dan 18 jaar gratis meeverzekerd bij een aanvullende verzekering.

Een van de meest voorkomende aanvullende verzekeringen zijn de tandartskosten. Hierbij krijg je een dekking en premie van een tandartsverzekering de minimale premie van een tandartsverzekering is gemiddeld  9  euro per maand.

Moeite om je zorgverzekering te betalen vraag dan zorgtoeslag aan

Niet iedereen kan de zorgverzekering makkelijk betalen. Om hiervoor is de zorgtoeslag. Dit is een uitkering die de kosten van de basisverzekering compenseerd. Je komt hiervoor in aanmerking als je huishouden een laag inkomen heeft. Je kunt de zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

Check naast de gemiddelde premie zorgverzekering ook: