Gemiddelde prijs hardloopschoenen

Je wilt afvallen of gewoon lekker fit zijn en beginnen met hardlopen, maar wat kost hardlopen nou eigelijk? We hebben gekeken wat de gemiddelde prijs van hardloopschoenen zijn.

Wat is gemiddelde prijs van hardloopschoenen?

Veel beginners schrikken van de prijzen van loopschoenen. Nu kunnen de kosten van het lopen behoorlijk oplopen. Maar het is ook heel goed mogelijk om ze laag te houden. De gemiddelde prijs van hardloopschoenen, hangt niet alleen van prijs die je betaald voor de hardloopschoenen, maar ook hoevaak je hardloopt. Tijdens het hardlopen zullen je schoenen natuurlijk slijten en de levensduur van je schoenen verlagen.

gemiddelde prijs hardloopschoenen

Wat is gemiddelde prijs hardloopschoenen voor beginners?

Wanneer je begint met hardlopen is het niet verstandig om meteen de duurste schoenen te kopen, maar let op koop ook niet schoenen van 50 euro. Hier zit veel mindere demping en voetbed in. Je zult sneller blessures krijgen en misschien eerder stoppen met hardlopen en dat zou zonde zijn. De gemiddelde prijs voor hardloopschoenen voor beginners is 100 euro. Gemiddeld gaat een paar schoenen 1000km mee, dit betekend dat je per km 0,10 euro betaald. Vergelijk je het met wielrenner dan is deze investering goed te overzien en kun je als beginner redelijk makkelijk starten zonder veel te investeren. Je hebt natuurlijk nog wat sportkleding nodig, maar wil je niet perse merkkleding dan ben je voor 50euro wel klaar. Je kunt hardlopen natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, maar je hebt nu geen excuus meer dat hardlopen duur is ;). Je kunt natuurlijk wachten tot een de uitverkoop of aanbieding van schoenen. Dan krijg je een lagere prijs dan de gemiddelde prijs hardloopschoenen. Ga je beginnen met hardlopen dan is sporthorloge aan te raden om het aantal kilometers te zien en de gemiddelde hartslag tijdens het hardlopen te monitor.

Gemiddelde prijs hardloopschoenen voor gevorderden?

Ben je een gevorderde hardlopen dan verslijt je vaak een meer dan een paar schoenen per jaar. De gemiddelde prijs die per kilometer betaald is wel wat hoger dan bij een beginner. De gemiddelde prijs van hardloopschoenen voor gevorderden is tussen de 150 en 175 euro per paar schoenen.