Gemiddelde snelheid lopen

De gemiddelde snelheid als je loopt, we bedoelen dan de snelheid als een mens zich op een normale rustige manier voortbeweegt. Met Lopen bedoelen we het zich stap voor stap voortbewegen door je benen voort te bewegen. De gemiddelde snelheid van lopen is afhankelijk van een aantal factoren namelijk je leeftijd, gezondheid en de conditie waarin je verkeerd.

Gemiddelde snelheid lopen mens

De gemiddelde snelheid van een lopende mens is ongeveer 5 km per uur.Hoeveel kilometer loop je in je leven

Wanneer je van 80 jaar oud word dan heb je in leven gemiddeld 120.000 kilometer gelopen. Dit betekend dat je ongeveer 3 keer de omtrek van de aarde hebt gelopen.

Lopen mensen gemiddeld sneller in andere landen

Dit is niet het geval, overal ter wereld is de gemiddelde snelheid ongeveer 5 km per uur. Dit komt doordat de meeste mensen dezelfde snelheid hebben bij het lopen doordat mensen vrijwel altijd op dezelfde manier lopen.

Lopen is gezond

Lopen of wandelen kun je best een sport noemen. Met lopen verbrand je bijna net zo veel caloriën als fanatiek sporten. Je moet alleen wat langer wandelen om dit resultaat te behalen. Je kunt wandelen doen kost je niks en je hebt alleen goede schoenen nodig nodig. Bij het wandelen heb je zelden blessures en de belasting spieren en gewrichten is minimaal. Als je aan het revalideren bent van een operatie, ziekte of blessure is wandelen en goede manier om weer in goede conditie te komen. Bekijk alle redenen waarom wandelen zo goed voor je is

Gemiddelde loopsnelheid

De gemiddelde snelheid van een persoon die normaal loopt is ongeveer 5 km per uur.

Bekijk naast de snelheid lopen ook eens: