Gemiddelde snelheid wielrenner

De gemiddelde snelheid wielrenner hangt af veel factoren. Ben je een getrainde of juist een beginnende wielrenner. Doe je aan koersen mee of train je veel. Het weer speelt voor de gemiddelde fiets snelheid een factor. Wij hebben gekeken wat de gemiddelde snelheid van een wielrenner is in verschillende omstandigheden. Dit zijn natuurlijk gemiddelde snelheden dus weet niet neerslachtig als je deze gemiddelde fiets snelheid nog niet te pakken hebt.

Wat is de gemiddelde snelheid wielrenner

Hoe snel fiets een wielrenner gemiddeld. Wat is nu de gemiddelde snelheid van een wielrenner? Hieronder staan de gemiddelde snelheden van een wielrenner. Wil je de gemiddelde snelheid normaal fietsen ook weten?

Niveau wielrenner Training Wedstrijd
Beginner wielrenner Geoefend wielrenner (Semi) prof wielrenner
25 tot 30 km/u 30 tot 40 km/u 35 tot 45 km/u
30 tot 35 km/u 35 tot 45 km/u 40 tot 50 km/u

Gemiddelde snelheid Tour de France?

De gemiddelde snelheid van de snelste tour de France fietsen een gemiddelde snelheid ongeveer 42 km/u. Het is vooral knap als je bedenkt dat ze 20 dagen gemiddeld 3600 km fietsen door bergen en andere parcours. Dan is deze gemiddelde snelheid van een fietsrenner in de Tour de France erg hoog. Meer weten over gemiddelde snelheid tour de France?

Hoe krijg je een hogere gemiddelde fiets snelheid?

Wanneer je beginnend wielrenner bent en je wilt je gemiddelde fiets snelheid verbeteren. Dan kun je een aantal zaken doen om sneller te gaan.

  1. Train vaak maar pak ook rust momenten. Je lichaam moet herstellen van fietsen
  2. Ga fietsen in een groep. Het beste is te fietsen met wielrenners die net iets sneller zijn dan jij
  3. Ga langer fietsen dan je gewend bent. Fiets gemiddeld meer dan 2 uur
  4. Als je ga fietsen probeer dan eerst tegen de wind in te fietsen. Dan heb je wanneer je moe word wind mee.

Wat is het gemiddeld vermogen van een wielrenner

Om vooruit te komen levert een wielrenner vermogen om vooruit te gaan. Hoe meer vermogen een wielrenner levert hoe sneller hij gaat. De gemiddelde snelheid van een wielrenner hangt erg af van de weerstand of weerstanden waarmee hij te maken krijgt. Dit zijn de rolweerstand, zwaartekracht en luchtweerstand. Waneer je op een vlakke weg rijdt is de luchtweerstand meest tegenwerkende kracht en windrichting is hierbij essentieel.

Waneer je in een peloton rijdt dan word de wind voor gebroken. Hierdoor ontstaat een zuig effect. Een wielrenner kan alleen ongeveer 200 Watt leveren. Hij kan ongeveer een gemiddelde snelheid van 31 km per uur halen. Een wielrenner die in een peloton rijdt en 200 Watt levert kan een gemiddelde halen van rond de 43 km per uur.

Bekijk naast de gemiddeld snelheid van een wielrenner ook eens: