Gemiddelde prijs trouwjurk

Als je gaat trouwen is voor veel vrouwen de trouwjurk het belangrijkste voor de bruiloft. Je kunt een trouwjurk in elke prijsklasse kopen, maar wat is de gemiddelde prijs van een trouwjurk? Meestal weet je van tevoren wel wat je budget is voor je trouwjurk en in welke prijsklasse je moet zoeken. Heb je dit niet zoek dan uit wat je kun of wilt uitgeven voor je trouwjurk en bepaal je budget.

gemiddelde prijs trouwjurk

Wat is de gemiddelde prijs trouwjurk in Nederland?

Naast de prijs van een bruiloft is de trouwjurk natuurlijk ook een flinke kostenpost. Wij hebben verschillende prijsklasse van trouwjurken op een rij gezet. Dan kun je zien in wel budget trouwjurk jij zit.

Gemiddelde prijs budget trouwjurk

Budget trouwjurken en bruiloften zien we steeds vaker. Zo kun je een budget bruidsjurk voor gemiddeld 500 euro kopen. Je hebt dan natuurlijk niet een op maat gemaakte trouwjurk. Ze zijn meestal machinaal gemaakt met synthetische stoffen. Doordat het met machines word gemaakt zijn de kosten van deze trouwjurken ook niet zo hoog.

Gemiddelde prijs erkend merk trouwjurk

Ben je op zoek naar een goede kwaliteit trouwjurk van een goed merk dan is de gemiddelde prijs van een trouwjurk tussen de  1500 – 2500 euro. Dit is een stuk meer dan voor een budget trouwjurk van 500 euro. Maar voor dit geld krijg je wel een met de hand gezette jurk en met handgemaakte details.  Wanneer je voor de optie gaat om voor een erkend merk trouwjurk te kiezen, dan maak je een afspraak bij een bruidsmodezaak. Hier worden je maten opgemeten en krijg je advies over de perfecte jurk bij jou figuur. Het op maat maken van de trouwjurk, zijn meestal nog bijkomende kosten die niet in de gemiddelde prijs van een trouwjurk zijn opgenomen.

Vintage trouwjurk

Wat steeds vaker gebeurd naast een low budget trouwjurk is het los combineren van de rok en top. Of het het zelf maken van jouw trouwjurk, of het kopen van een vintage jurk. Het is natuurlijk nog leuker wanneer je de trouwjurk van je moeder gebruikt.

Waarom is de prijs van dezelfde trouwjurk soms verschillend?

Wanneer je een jurk van hetzelfde merk in verschillende winkels ziet verschillen meestal de prijzen. Het prijsverschil komt door extra service of garantie. Vraag hier dus goed naar.

Gemiddeld prijs designerjurk

Heb je als bruid veel geld te besteden dan kun je kiezen voor een designerjurk. Hierbij maakt een ontwerper de jurk helemaal op maat naar wens. Vaak word erbij een een jurk zoals deze hele luxe stoffen gebruikt. Door het groot aantal uren handwerk is de designer jurk zo prijzig. De gemiddelde prijs van een designer trouwjurk is vanaf 3.500 tot zo gek als je het wilt maken.

Stijgt of daalt de gemiddelde prijs trouwjurk in Nederland?

De prijzen voor een trouwjurk zijn de afgelopen 5 jaar ongeveer hetzelfde gebleven. Dit komt doordat veel mensen hun trouwplannen door de crisis hebben uitgesteld. De gemiddeld prijs voor een trouwjurk is ongeveer 3000 euro.

Check naast de gemiddelde prijs trouwjurk ook: