Gemiddeld aantal bedpartners in Nederland

Het aantal bedpartners is altijd iets wat speelt tussen een stel. Uit een enquête uit 2013 van GezondheidsNet.nl is gebleken dat Nederlands hun seksleven beoordelen met 6,2. Maar wat is het gemiddelde aantal bedpartners in Nederland.

Het gemiddeld aantal bedpartners in Nederland

Mensen vertellen niet altijd de waarheid als het gaat om het gemiddeld aantal bedpartners. Er word nogal overdreven waneer personen worden ondervraagd. Het aantal bedpartners dat Nederlanders gemiddeld hebben gehad is ongeveer 7,3.

Wie hebben gemiddeld meer bedpartners gehad, mannen of vrouwen?

In vrijwel alle landen is gebleken dat mannen gemiddeld meer bedpartners hebben dan vrouwen. Mannen hebben gemiddeld 7,9 bedpartners gehad. Vrouwen daarentegen hebben met 6,8 partners het bed gedeeld. Nieuw-Zeeland is het enige land waar vrouwen gemiddeld meer bedpartners hebben gehad dan mannen.

Gemiddeld aantal bedpartners

Het aantal bedpartners wereldwijd

Nederland is vergelijking met andere landen normaal, met een gemiddeld aantal bedpartners van 7,3. De meeste bedpartners vind je in Frankrijk net gemiddeld 17 bedpartners. In India deelt men het minst het bed met verschillende personen, hier is het gemiddeld aantal bedpartners maar 1,8.

Wanneer hebben mensen in Nederland gemiddeld voor het eerst sex?

Het gemiddeld aantal bedpartners word natuurlijk bepaald  door de leeftijd wanneer je voor het eerst een bedpartner hebt. Het gemiddelde is in Nederland ongeveer op 16,7 jaar. Meestal gaan meisjes net iets eerder met iemand naar bed dan jongens.

Wat is het ideale aantal bedpartners

Zit je onder de 10 dan is het ook niet goed . Mensen gaan je zien als onervaren en dit kan ook weer minder aantrekkelijk zijn. Tien bedpartners is dus het ideale aantal om perfect uit verf te komen bij een nieuwe relatie.

Grappig is dat veel mensne niet weten of willen weten met hoeveel bedpartners de ander heeft gehad. Bij de vrouwen hoeft 60% dit niet te weten en bij de mannen 70%.

Wanneer je met meer dan 10 verschillende sekspartners het bed hebt gedeeld, dan is volgens onderzoek beter dat je liegt over dit aantal. Uit dit onderzoek Daily Mail bleek dat 10 sekspartners het ideale aantal is. Wanneer je meer dan 10 bedpartners hebt gehad vinden veel mensen je sletterig. Dit komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen.

Aantal bedpartners in de afgelopen 50 jaar

Het gemiddelde aantal bedpartners dat mensen hebben gehad, is de afgelopen 50 jaar sterk veranderd. In de jaren 70 was het aantal bedpartners voor mannen ongeveer 6 en voor vrouwen ongeveer 4. In de jaren 80 steeg dit aantal naar ongeveer 8 voor mannen en 6 voor vrouwen.

In de jaren 90 daalde het gemiddelde aantal bedpartners weer tot ongeveer 6 voor mannen en 4 voor vrouwen. In de jaren 2000 bleef dit aantal ongeveer gelijk, maar in de afgelopen jaren is er weer een toename te zien in het aantal verschillende partner waar men het bed mee deelt. Volgens recent onderzoek is het aantal bedpartners voor mannen nu ongeveer 8 en voor vrouwen ongeveer 7.

Er zijn echter verschillende factoren die van invloed zijn op het aantal bedpartners, zoals de leeftijd, opleiding en culturele achtergrond. Bovendien kan de definitie van “bedpartners” variëren, wat invloed kan hebben op de uiteindelijke cijfers.

Het is belangrijk om te onthouden dat het aantal bedpartners dat iemand heeft gehad, niet per se iets zegt over hun karakter of waarde als persoon. Elk individu heeft het recht om te beslissen hoeveel seksuele partners ze willen hebben, zolang het veilig en wederzijds is.