Gemiddelde snelheid internet

Internet is al bijna niet meer weg te denken uit ons leven. De gemiddelde snelheid van het Internet is steeds sneller geworden door de loop der jaren. Wat is op dit moment de gemiddelde snelheid internet in Nederland.

De gemiddelde snelheid internet in Nederland

Heel vervelend wachten op een site of op internet omdat de verbinding traag is.In Nederland is de gemiddelde internet snelheid hoog. De gemiddelde snelheid van het internet in Nederland is namelijk de op 4 na snelste in de wereld. In Zuid-Korea, Japan en Hong Kong is de gemiddelde snelheid sneller dan in Nederland. De gemiddelde snelheid van internet is in Nederland is 8,3 Mbps.

De snelste internetverbinding

De gemiddelde snelheid van internet blijft maar stijgen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de verschillende snelheden van internet:

1. Kabel – Matige snelheid
De eerste  verbinding in internet en mensen moesten per verbruikte data betalen

2. ADSL – goede snelheid
Veel mensen in Nederland gebruik van ADSL. Je betaalt tegenwoordig een vast bedrag per maand en niet meer per verbruik of tikken.

3. Glasvezel – uitstekende snelheid
Glasvezel kabel word steeds meer in Nederland aangelegd. Glasvezel is ook een vorm van kabelinternet. Hierbij word gebruik gemaakt van speciaal glasvezel. Met glasvezel heb je een sneller doorgang en zorgt het voor veel sneller internet

Internet meten gemiddelde snelheid

Waneer je de snelheid van je internet wilt weten, en bekijken of de gemiddelde snelheid in Nederland dan kun je dit heel makkelijk zelf meten. Er zijn veel online internet snelheidsmeters waarmee je kunt meten hoe snel de snelheid van de internetverbinding is.

De gemiddelde internet snelheid rond de wereld

Land – gemiddelde snelheid internet
Zuid-Korea – 17,5 Mbps
Japan – 9,1 Mbps
Hong Kong – 9,1 Mbps
Nederland – 8,2 Mbps
Letland – 7,8 Mbps
België – 6,1 Mbps

Snelste internet ter wereld

In Zweden heeft een 78 jarige vrouw het snelste internet ter wereld. Dit komt doordat haar zoon een bekende internet ondernemer is, hij experimenteert met nieuwe technieken om data over te brengen via bestaande verbindingen. De moeder van deze ondernemer heeft zo’n snelle internetsnelheid van 40 gigabite per seconde. Met deze verbinding kun je een HD film downloaden in minder dan 2 seconden.

Bekijk naast de gemiddelde snelheid van internet: