Gemiddelde verbruik mobiel internet

Wij hebben gekeken wat de gemiddelde verbruik mobiel internet is. Mensen verbruiken data wanneer ze internet, app'en of andere zaken doen op hun mobiel dat met een verbinding te maken heeft. SimOnlyRadar heeft de afgelopen maanden de data verzameld en in hun verbruikertool gedaan. Appen word het meest gebruikt vooral Whatsapp gemiddeld stuurt en ontvangt men tussen de 41 en 172 berichten per dag. Het gemiddeld verbruik van mobiel internet blijft maar stijgen.

Gemiddelde verbruik mobiel internet per maand

Uit onderzoek blijkt dat het gemiddelde verbruik mobiel internet volgens SimOnlyRadar.nl stijgt. Van Nederlanders verbruiken gemiddeld 489 MB aan mobiel dataverkeer per maand verbruiken. Het gemiddelde verbruik mobiel internet is aan het stijgen en de verwachting is dat het ook zo blijft.


Iphone 5C - 500x500

Met een MB verbruikstool kun je per app instellen hoeveel je verwacht te verbruiken per dag. Je krijgt dan een minimaal en een maximaal geschatte MB verbruik per maand. Mobiele telefoons zijn verbonden met een 3G (of 4G) netwerk. Waneer je telefoon verbonden is met wifi telt dit niet mee met het verbruik.

Stijgt het verbruik van mobiel internet?

Gemiddeld worden er 10 tot 20 webpagina per dag gedownload via de mobiele telefoon. Dit aantal blijft alleen maar stijgen. Het e-mailen worden minder gebruikt door de komst van bijvoorbeeld Whatsapp. Gemiddeld sturem mensen nog 5 tot 10 e-mails per dag met hun mobiel. YouTube en Spotify zijn streaming diensten die nog niet veel worden gebruikt. Ze worden niet veel gebruikt doordat je veel MB’s ook wel dataverbruik, verbruikt en zo veel kosten maakt.

Door de komst van het nieuwe 4G netwerk verwacht men dat het gemiddelde data verbruik per Nederlander alleen maar blijft stijgen.

Kosten gemiddelde verbruik mobiel internet per MB

De kosten en het verbruik van mobiel internet wordt als maar goedkoper. Providers hebben wel datalimieten op de abonnementen ingesteld. Bij een abonnement zijn databundels verhoog, maar de prijs gedaald . In 2010 betaalde je voor een MB nog 9,4 cent in 2014 is dat 5,4 cent. Nederland is kwa dataverbruik voor je mobiel nog wel 1 van de duurste landen in Europa als het gaat om verbruik van je mobiel.

Check buiten het gemiddeld verbruik van mobiel internet ook: