Gemiddelde snelheid mobiel internet

Wij hebben gekeken wat de gemiddelde snelheid van internet op je mobiel is. Wat is nu de gemiddelde snelheid mobiel internet in Nederland en andere landen? Hoe snel is het 4G netwerk ten opzichte van het oude 3G netwerk. Ook hebben we gekeken welke providers een goedkope mobiel internet (sim only ) abonnementen hebben.

Wat is de gemiddelde snelheid mobiel internet in Nederland

De gemiddelde snelheid van mobiel internet in Nederland is op dit moment 1905 kbps ook wel 1,86 Mbps. Dit is natuurlijk een gemiddelde van heel Nederland, met het 3G en 4G netwerk meegenomen. Nederland loopt achter kwa snelheid van mobiel internet. Zo is in Oostenrijk de snelheid 5925 kbps.

De gemiddelde snelheid mobiel internet in buitenland en per land

Wij hebben per land gekeken wat de mobiele snelheid van internet is. Hieruit blijkt dat de gemiddelde snelheid in Nederland niet erg snel is wanneer je het vergelijkt met andere landen in Europa. De gemiddelde snelheid van internet in Oostenrijk is het hoogste met 5925 kbps dit is bijna 3 keer zo snel als het mobiele internet in Nederland.

Rang Land Snelheid in kbps
1 Oostenrijk 5925
2 Oekraine 5485
3 Griekenland 4897
4 Rusland 4077
5 Spanje 3860
6 Noorwegen 3417
7 Duitsland 2874
8 Litouwen 2823
9 Tsjechie 2753
10 Italie 2732
18 Nederland 1905

 

Gemiddelde snelheid 4g netwerk in Nederland

De gemiddelde snelheid van het mobiele netwerk met 4G verbinding is 19,68 Mbps. Dit is een stuk lager dan de wat in eerste instantie werd beloofd door door KPN die het netwerk heeft aangelegd. Het 4G netwerk moet namelijk je mobiele internet verbinding met 4G een snelheid geven van 50 Mbps. 4G blijft  nog wel een stuk sneller dan de oude 3G verbinding. De 3G verbinding haalt in Nederland  een snelheid van 3,6 Mbps. De upload snelheid van een 4G verbinding is gemiddeld 6,57 Mbps terwijl het bij het 3G netwerk maar 0,62 Mbps is.

Welke providers hebben goedkoop mobiel internet

Je hebt tegenwoordig goedkoop internet bij provider als simyo. Hier heb een een sim only abonnement met internet vanaf 8 euro per maand. Je krijgt dan geen toestel maar bent wel goedkoop uit. Je kunt er ook voor kiezen om onbeperkt mobiel internet, maar dan betaal je alleen voor internet al minmaal 20 euro per maand en dan komen daar nog kosten van bellen en sms’sen overheen. Je kunt er voor kiezen om je vast internet op te zeggen, wat al veel gebeurd in Amerika.

Wat is 4g mobiel internet nou precies?

Het mobiele internet word steeds sneller en zoals de naam doet vermoeden is 4G mobiel internet de opvolger van 3G mobiel internet. Op dit moment is 3G nog de standaar voor mobiel internet, maar over een korte tijd hebben we overal in Nederland 4G dekking.

Dit betekend dat we binnenkort vlekkenloos video kunnen streamen van hoge kwaliteit. Maar ook muziek en een stuk sneller kunnen browsen en apps downloaden.

Check naast de gemiddelde snelheid mobiel internet ook: