Gemiddelde duur kaal worden

Per dag verlies je gemiddeld tussen de 50-100 haren. Bij mensen die niet kaal worden komen deze haren gewoon terug uit het haarzakje. Wanneer je kaal word is het haarzakje sneller op, en maakt het haarzakje geen nieuwe haren meer aan. Hierdoor word je kaal, maar wat is gemiddelde duur kaal worden eigenlijk? Hoelang duurt het voordat je echt kaal bent.

Wat is de gemiddelde duur kaal worden?

Wanneer je kaal word is het natuurlijk niet leuk. Je probeert van alles om het tegen te gaan, maar buiten een laserbehandeling zijn er behalve gezond leven nog geen goede alternatieven. De gemiddelde duur van kaal worden is 7,15 jaar. Dit lijkt vrij lang, maar het proces begint dan ook heel geleidelijk. De meeste mannen beginnen haren te verliezen tussen 18 – 20 jaar. Voordat ze dan echt kaal zijn zijn ze tussen de 25 en 27 jaar, wil je de gemiddelde leeftijd van kaal worden weten?

Hoelang duurt het voordat je echt kaal bent.

Voordat je echt helemaal kaal bent kan het nog wel even duren. Het kaal worden pricesproces gaat in het begin vaak langzaam en versnelt dan en gaat daarna wel trager. Er zijn genoeg mannen die op 27 minder haar hebben maar nog niet volledig kaal zijn. Dit gebeurd pas rond hun 40e, het voordeel is dat de man het kaal zijn en worden allang heeft geaccepteerd.

De duur van kaalheid tegengaan en kaal worden vertragen

Er zijn wel haargroei middelen die de haargroei stimuleren bij de haarwortel. Naast het gebruik van een haargroei middel moet je gezond leven en een voedingspatroon aanhouden. Probeer de hoofdhuid te houden door met goede shampoos te wassen om kaalheid te gaan. Let op dat je niet teveel gelgebruikt van slechte kwaliteit die de hoofdhuid doen verstoppen.

Gemiddelde duur kaal worden vertragen met Mesotherapie

Er is een nieuwe techniek tegen haaruitval namelijk mesotherapie. Bij Mesotherapie worden de bouwstoffen in je haar bijgevuld met een klien naaldje in de hoofdhuid. Door de inactieve haarzakjes van bouwstoffen te voor zien kunnen haren weer gaan groeien.’ De kosten voor 6 behandelingen van Mesotherapie zijn gemiddeld 700 euro.

Gemiddelde duur kaal worden vertragen met Haartransplantatie

Naast mesotherapie kun je ook een haartransplantatie nemen. Deze is meer geschikt wanneer je al meer kalend bent. Mesotherapie is meer voor als je licht kalend aan het worden bent. Je kunt het kaal worden vertragen haartransplantatie en hier ben je gemiddeld tussen de 3000 en 9000 euro aan kwijt. Afhankelijk van het aantal grafts (1 graft is gemiddeld 2,5 haren).

Check naast gemiddelde duur kaal worden ook: