Gemiddelde lengte baby geboorte

Als een baby geboren word is de lengte is van een baby bij een geboorte afhankelijk van een aantal factoren. Een baby die 2 weken te vroeg wordt geboren is logischerwijs iets kleiner dan een baby die 2 weken te laat wordt geboren. Maar wat is de de gemiddelde lengte baby geboorte in Nederland? En wat is een normale lengte van een baby bij een geboorte?

Wat is de gemiddelde lengte baby geboorte

De gemiddelde lengte word dus bepaald door de duur van de zwangerschap. Maar gemiddeld zijn jongens iets groter dan meisjes zijn bij de geboorte. Wij hebben gekeken wat de gemiddeld lengte van baby’s bij de geboorte is. Daarnaast weten we ook het gemiddelde geboortegewicht van jongens en meisjes.

De gemiddelde lengte bij de geboorte van een jongen

De gemiddelde lengte van jongen bij de geboorte is ongeveer 50 cm. Bij de geboorte van een jongen is de normale lengte  tussen de 47 cm tot 54 cm.

De gemiddelde lengte bij de geboorte van een meisje

De gemiddelde lengte van een meisje bij de geboorte is 49,4 cm. Bij de geboorte van een meisje is de normale lengte  tussen de 46 tot 54 cm. Dit zijn natuurlijk gemiddelden, maar als je kind niet goed groeit is het altijd verstandig een huisarts te raadplegen over de groei van je baby. Tussen meisjes en jongens baby zit gemiddeld 1 cm verschil in lengte bij de geboorte.

Hoeveel groeit een baby per dag?

Hoeveel groeit een baby per dag? Een baby groeit na een jaar gemiddeld 25 centimeter. Dit betekend dat een baby gemiddeld wel 0,6 mm per dag groeit. Als een kind 1 jaar is dan zijn meisjes ongeveer 74 cm en jongens gemiddeld 75 cm groot. Als het kind 2 word dan groeien kinderen minder snel gemiddeld 0,3 tot 0,5 mm per dag. Wil je alles weten over de groei van kinderen bekijk dan alle gemiddelden over groei van kinderen of de gemiddelde lengte van een kind.

Bekijk naast de de lengte van een baby bij de geboorte ook eens: