Gemiddelde kosten advocaat

Een advocaat hoop je in je leven niet te vaak van gebruik van te hoeven maken. Maar wanneer je in sommige situaties toch een advocaat nodig dreigt te hebben hebt, wil je wel graag weten wat de gemiddelde kosten van een advocaat ongeveer zijn. Maar wat zijn nou precies de gemiddelde kosten voor een advocaat in Nederland?

Gemiddelde kosten advocaat

Waneer je op het punt bent aangekomen dat je een advocaat nodig hebt wil je weten wat de gemiddelde kosten van een advocaat zijn. Wij hebben gekeken wat deze gemiddelde kosten zijn. De gemiddelde kosten voor een advocaat in Nederland is ongeveer 185 euro per uur.

Prijsverschil tussen advocaten

Je kunt veel geld besparen op de kosten van een advocaat. Bij veel advocatenkantoren worden erg verschillende prijs gehanteerd en liggen de prijzen sterk uit elkaar. Doordat in Nederland de prijzen voor een advocaat niet in de wet zijn vastgelegd mogen advocaten hun uurtarief en prijs zelf bepalen.

AdvocatenOverzicht.nl heeft een onderzoek gedaan onder meer dan 1000 advocaten kantoren in Nederland. Hieruit blijkt dat de uurtarieven sterk verschillen van 70 euro tot wel 400 euro per uur. Dus wanneer je een advocaat nodig hebt is het zeker handig om te kijken wat de gemiddelde kosten van een advocaat zijn.

Gemiddelde totale kosten van een advocaat

Een gemiddelde rechtszaak van een advocaat is gemiddeld ongeveer 15 uur, dit is gebleken uit onderzoek.Waneer je het gemiddelde uurtarief van 185 euro per uur, hanteert kom je gemiddeld op 2.775 euro uit.

Gemiddelde advocaat kosten tijdens een scheiding

Wanneer je gaat scheiding gaat scheiden zijn de gemiddelde kosten van een scheiding ongeveer 3000 euro.

Bekijk naast de Gemiddelde kosten van een advocaat: