Gemiddelde alimentatie

Het is een tragisch feit, maar tegenwoordig eindigt een derde van de relaties in een scheiding. Het is een kans dat het jou ook gebeurd. Wanneer een stel uit elkaar gaat dan is alimentatie daar een gevolg van. Alimentatie is een financiële bijdrage van de meest draagkrachtige partner meestal de man (in 99% van de gevallen de man). Deze moet zorgen voor het levensonderhoud van de ander. Wanneer er kinderen in het spel zijn, dan praat je over kinderalimentatie. Wat is het gemiddelde alimentatie bedrag dat in Nederland word betaald.

Gemiddelde alimentatiebedrag

Het bedrag dat voor alimentatie betaald word kan aardig oplopen. Het gemiddelde alimentatiebedrag wordt bepaald door de hoogte het inkomen en het aantal kinderen dat een stel samen heeft.

Gemiddelde partneralimentatie:

Het gemiddelde partneralimentatie bedrag kan erg verschillen van 250 tot 2000 euro per maand. De gemiddelde partneralimentatie bedrag is rond 650 euro per maand.

Gemiddelde kinderalimentatie (per kind)

De gemiddelde kinderalimentatie per maand en per kind is rond 200 en 300 euro. Het bedrag is hoger wanneer je ouders meer te besteden hebben. Kinderen moeten normale dingen zoals sport of muziekles kunnen blijven doen. Wil je weten wat je aan kinderalimentatie kwijt zou zijn dan kun je op een berekening maken.

De gemiddelde alimentatie behoorlijk aan het stijgen. De gemiddelde partneralimentatie is de laatste 10 jaar met meer dan 300 euro per maand gestegen. Doordat mensen steeds op oudere leeftijd gaan scheiden (+50 jaar) en het alimentatiebedrag is vaak hoger, omdat deze mensen vaker een hoger salaris hebben.

Tot welk punt moet je alimentatie betalen?

Partneralimentatie is beperkt tot 12 jaren, tenzij je met je ex-partner een langere periode afspreekt. Kinderalimentatie betaal je tot je kind 21 jaar oud is.

Bedrag partneralimentatie steeds hoger

De bedragen van partneralimentatie worden steeds hoger. In 2011 werd er bij 1 op de 6 scheidingen alimentatie toegewezen. In 2001 was de gemiddelde alimentatie nog rond de 450 euro per maand en 2011 is het bedrag voor alimentatie al flink gestegen tot 650 euro.

Check naast de gemiddelde alimentatie ook eens: