Gemiddeld gewicht vrouw

Wat het gemiddelde gewicht van een vrouw in Nederland hangt natuurlijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld de lengte van de vrouw. De lengte van een vrouw bepaald voor een groot gedeelte het gewicht van een vrouw. Het gemiddeld gewicht vrouw per lengte hebben we voor jou uitgezocht.

Het gemiddeld gewicht van een vrouw?

Het gemiddelde gewicht van een vrouw in Nederland is 79 kilo. Hierbij is ook een gemiddelde lengte meegenomen, wil je weten wat het gemiddelde gewicht vrouw per lengte is? Bekijk dat het overzicht met het gewicht per lengte. Wil je alles weten over het gemiddeld gewicht vrouw check dan ook eens het gemiddeld BMI of de gemiddelde bloeddruk van Nederland. Of ben je benieuwd hoeveel je aankomt tijdens een zwangerschap.

Het gemiddelde gewicht van een vrouw bij welke lengte?

In het onderstaande overzicht hebben we op een rij gezet wat gemiddeld per lengte het gemiddelde gewicht van een vrouw is:

Lengte vrouw 1.47
gewicht 40 – 51 kilo
Lengte vrouw 1.50
gemiddeld gewicht vrouw 43 – 55 kilo
Lengte vrouw 1.55
gewicht 44 – 57 kilo
Lengte vrouw 1.47
gewicht 40 – 51 kilo
Lengte vrouw 1.57
gewicht 46 – 58 kilo
Lengte vrouw 1.60
gemiddeld gewicht vrouw 47 – 60 kilo
Lengte vrouw 1.63
gewicht 49 – 63 kilo
Lengte vrouw 1.65
gewicht 50 – 64 kilo
Lengte vrouw 1.68
gewicht 52 – 67 kilo
Lengte vrouw 1.70
gewicht 53 – 68 kilo
Lengte vrouw 1.73
gewicht 55 – 71 kilo
Lengte vrouw 1.75
gewicht 57 – 72 kilo
Lengte vrouw 1.78
gewicht 59 – 75 kilo
Lengte vrouw 1.80
gewicht 60 – 76 kilo
Lengte vrouw 1.83
gemiddeld gewicht vrouw 62 – 79 kilo

Gemiddeld gewicht van een vrouw stijgt

Het lichaamsgewicht van de gemiddelde volwassene vrouw in Nederland blijft stijgen. In de afgelopen 20 jaar is de gemiddelde gewicht van een vrouw met 3,7 kg gestegen. In 2011 was het gemiddeld gewicht vrouw nog 70 kilogram.

Waar zijn Nederland de dikste vrouwen?

De dikste vrouwen wonen in de provincie Groningen, Het gemiddelde gewicht van vrouwen in Groningen daar 87 kilo. Uit onderzoek van Achmea bleek dat slankste vrouwen in Limburg wonen. Het gemiddelde gewicht van vrouwen in Limburg is hier 78 kilo.

De dikste vrouw ter wereld?

De dikste vrouw ter wereld komt uit Amerika ze leeft niet meer, maar ze woog wel 315 kg. Dat is wat anders dan het gemiddeld gewicht van een vrouw van 70 kg. Ze past bijna vijf keer in het gemiddelde gewicht van een vrouw uit Nederland.

Gemiddeld gewicht van een vrouw wereldwijd

Het gemiddelde gewicht van een vrouw is afhankelijk van haar lengte en leeftijd. Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ligt het gemiddelde gewicht van een volwassen vrouw tussen de 50 kg en 80 kg, afhankelijk van haar lengte.

Voor vrouwen van gemiddelde lengte (1,65 m) ligt het gemiddelde gewicht rond de 63 kg. Vrouwen die langer zijn, hebben doorgaans een hoger gewicht, terwijl vrouwen die korter zijn een lager gewicht hebben.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gemiddelde gewicht alleen een indicatie is en dat iedere vrouw uniek is. Sommige vrouwen hebben natuurlijk een hoger of lager gewicht dan het gemiddelde, afhankelijk van factoren zoals hun spiermassa, botstructuur en metabolisme.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het niet alleen gaat om het gewicht, maar ook om de verhouding tussen vet en spiermassa. Het is gezonder om een gezonde verhouding te hebben tussen deze twee, in plaats van alleen te focussen op het gewicht.

In plaats van te streven naar een specifiek gewicht, is het belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden door regelmatig te bewegen en een evenwichtig dieet te volgen. Dit kan helpen om het gewicht op een gezonde manier te behouden en tegelijkertijd de algehele gezondheid te verbeteren.

Check naast het gemiddeld gewicht van een vrouw: