Gemiddelde gewichtstoename zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is aankomen normaal. Het is zelfs noodzakelijk dat je gewicht toeneemt. Wij hebben uitgezocht wat de gemiddelde gewichtstoename zwangerschap is ook voor tweelingen.

Gemiddelde gewichtstoename zwangerschap

Dat je aankomt tijdens je zwangerschap is normaalt gemiddeld kom je rond de 11 kilo aan.  Er word vaak een minimum gezet op 9 kilo en max op 12 kilo aankomen tijdens je zwangerschap. Vroeg was het tussen de 14 en 16 kilo, maar na onderzoeken is gebleken dat het beter is voor jou en kind om max 12 kilo aan te komen. Het verschilt natuurlijk per persoon  maar hoe lichter je bent  des te minder je mag aankomen tijdens de zwangerschap.

Gemiddelde gewichtstoename zwangerschap per week

Gemiddelde gewichtstoename zwangerschap per maand

Je komt gemiddeld tijdens je zwangerschap 11 kilo aan. Wij hebben gekeken wat het de gewichtstoename per maand is. Wanneer je net zwanger bent moet je slechts een paar kilo aan komen. Ben je tussen de 21 en 30 weken van je de zwangerschap dan groeit het kindje en bijbehorende flink en krijgt het meer gewicht. Aan het eind van de zwangerschap verandert en niet veel aan je gewicht en ook niet je gezicht.

  •  0-12 weken 0 %
  • 13-20 weken 25 % gemiddeld 2,75 kilo
  • 21-30 weken 50%, gemiddeld 5,5 kilo
  • 30-36 weken 25 % gemiddeld 2,75 kilo
  • 37-40 weken 0 %

Gemiddelde gewichtstoename zwangerschap tweeling

Tijdens de zwangerschap is de gemiddelde gewichtstoename bij een zwangerschap van een tweeling 18 tot 20 kilo.

Wat zorgt voor de gewichtstoename tijdens je zwangerschap

Als je een gewichtstoename van 12 kilo hebt dan is daarvan slecht 3 kilo vet. Dit vet heb je nodig als vetreserve voor een gezonde zwangerschap. Hieronder staat de rest van het gewicht wat je tijdens je zwangerschap krijgt.

Baby 3,5 kilo
Baarmoeder 1,0 kilo
Placenta 0,5 kilo
Borsten 0,5 kilo
Extra vetvoorraad 3,0 kilo
Extra bloed 1,5 kilo
Extra vocht/ vruchtwater 2,0 kilo

Check naast de gemiddelde gewichtstoename zwangerschap ook: