Gemiddeld BMI in Nederland

BMI is een afkorting die staat voor Body Mass Index. Het BMI getal is een indicatie die aan geeft of te zwaar bent of een gezond gewicht hebt. De BMI wordt berekend op basis van je gewicht en de lichaamslengte. Er is een verschil in het gemiddeld BMI voor mannen en het gemiddelde BMI voor vrouwen.

Gemiddeld BMI in Nederland

Wij hebben voor jou gekeken wat het gemiddeld BMI is voor mannen en vrouwen in Nederland is. Zo is het gemiddeld BMI voor een vrouw 26,6 en het gemiddeld BMI voor een man 26,9.

Gemiddelde BMI vrouwen

Het gemiddelde BMI van vrouwen is 26,6. Gemiddeld gezien is het BMI voor vrouwen 1,6 te hoog om een gezond BMI te hebben.

Gemiddelde BMI mannen

Het gemiddelde BMI van mannen is 26,9. Ook de mannen hebben gemiddeld een te hoog BMI van 1,9.

Het gemiddeld BMI voor Volwassenen

Wij hebben gekeken wat de BMI waardes voor volwassenen zijn en wat ze nu precies betekenen. Met welk BMI heb je overgewicht en bij welke BMI waarde heb je ondergewicht.

Bij een BMI lager dan 18,5 spreken we van ondergewicht. Is je BMI tussen de 18,5 en 25 dan spreken we van een gezond BMI waarde. Alles wat boven de 25 zit is overgewicht. Heb je meer dan 30 dan moet je echt gaan sporten of lijnen om je gezondheid te verbeteren.

BMI Index Je resultaat op basis van je BMI
lager dan 18,5 ondergewicht
18,5 tot 25 normaal gewicht
25 tot 27 licht overgewicht
27 tot 30 matig overgewicht
30 tot 40 ernstig overgewicht
meer dan 40 ziekelijk overgewicht

Gemiddeld BMI in België

Het gemiddelde BMI van vrouwen in België is iets hoger dan in Nederland met is 26,8%. Mannen in belgie hebben ook een iets hoger gemiddeld BMI. In België hebben mannen gemiddeld een bmi van 27,1. Misschien ligt het aan de Bourgondische levenstijl.

BMI index

De Body Mass Index ook wel BMI index genoemd is een index voor het gewicht in verhouding tot de lengte van het lichaam. De BMI geeft een schatting van het risico dat je gezondheid loopt op basis van je lichaamsgewicht. Je kunt BMI berekenen voor zowel kinderen en volwassenen van 2 t/m 70.

Wat is een gezond BMI

Iedereen wil natuurlijk een gezond en normaal BMI. Wanneer je een BMI hebt tussen de 18,5 en 24,9 dan is dat gezond, normaal en heb je een goed gewicht. Je hoeft met dit BMI niet op dieet.

Heb ik een te hoog BMI?

Je hebt een te hoog BMI wanneer je BMI hoger is dan 25. Bij een BMI van 25 heb je een te hoog gewicht. Wanneer je een BMI hoger dan 25 hebt is het verstandig voor je gezondheid te gaan sporten of op dieet te gaan.

Heb een te laag BMI?

De meeste mensen zien het als een luxe probleem, maar er zijn genoeg mensen met een snelle verbranding die last hebben van ondergewicht. Je hebt een te laag gewicht met een BMI van lager dan 18,5.

Je BMI uitrekenen

Je kunt je BMI zelf uitrekenen door je lichaamsgewicht te delen door het kwadraat van je lichaamslengte. Wanneer je 80 kilo weegt en je bent 1,80 lang dan maak je de volgende berekening: 80 / 3,24  [1.8 x 1,8] = 24,7. Er zijn ook handige tools zoals de BMI meter van het voedingscentrum.

Check naast het gemiddeld BMI ook: