De gemiddelde hartslag van een man

In rust is de hartslag bij een man en een vrouw vrijwel dezelfde gemiddelde hartslag. Het is gemiddeld 70 slagen per minuut. Wat is nu de gemiddelde hartslag van een man in rust? En wat is een normale hartslag eigenlijk?

Wat is de gemiddelde hartslag man?

De gemiddelde hartslag van een man kan bij mannen die veel sporten en in topconditie laag zijn. Mannen kunnen de hartslag verlagen naar slechts 40 hartslagen per minuut.

De gemiddeld maximale hartslag man

Mannen hebben een maximaal bereikbare hartslag die hoger is dan bij een vrouw. De hartslag die een man maximaal kan bereiken is afhankelijk van de leeftijd en kun als volgt berekenen.

Maximaal hartslag van niet sportende man

  • 220 hartslagen – leeftijd = de maximale hartslag van een man. Een niet sportende man van 30 heeft een maximale hartslag van 190 slagen per minuut.

Maximaal hartslag van een sportende man

  • 205 hartslagen – helft v/d leeftijd = de maximale hartslag van een sportende man van 30 heeft dus een maximale hartslag van 175 slagen per minuut.

Wat is de gemiddelde hartslag man bij inspanning?

Wanneer een man aan lichamelijke inspanning doet. Dan heeft het lichaam meer zuurstof nodig. Hierdoor stijgt de hartslag naar gemiddeld 160 tot 180 slagen per minuut.

Hoe kan je als man zijnde je gemiddelde hartslag verlagen?

Als de gemiddelde hartslag bij een man wilt verlagen, kun je het doen door meer te sporten. Als een man zijn conditie verbeterd zal zijn hart groter worden.Hierdoor hoeft niet zo vaak te kloppen. Hierdoor verlaag je je gemiddelde hartslag van een man.

Bekijk naast de gemiddelde hartslag van een man ook eens: