De gemiddelde hartslag vrouw in Nederland

Wanneer we kijken naar de gemiddelde hartslag van een vrouw in rust. Dan kun je de gemiddelde hartslag vrouw goed vergeleken met de de gemiddelde hartslag van een man. Maar wat is dan de gemiddelde hartslag van een vrouw is rust en tijdens het sporten? Hoe zit het verschil in hartslag tussen een sportende en een niet sportieve vrouw.

Gemiddelde hartslag vrouw

De gemiddelde hartslag vrouw

Volgens de hartstichting is de gemiddelde hartslag van een vrouw in Nederland is ongeveer 70 slagen per minuut. Als we kijken naar de hartslag van sportende vrouwen in topconditie, dan hebben vrouwen gemiddeld een hartslag van 40 slagen per minuut. Weten wat de hartslag tijdens de slaap is?

Maximale gemiddelde hartslag vrouw

Tussen de gemiddeld hartslag van een vrouw in rust verschilt niet veel meet de  hartslag van een man. Kijken we naar de maximale hartslag van een vrouw, dan  kun je wel verschil in tussen mannen en vrouwen zien. De maximale hartslag van een persoon kun je berekenen met een formule en word bepaald door de leeftijd en of je wel op niet sport.

Een vrouw die niet sport heeft een maximale hartslag van  226 – leeftijd = de maximale hartslag van een vrouw.

Hieruit blijkt dat een vrouw die niet sport met een leeftijd van 30 een maximale hartslag van 196 slagen per minuut heeft. Een vrouw die wel sport heeft een max hartslag van 205 min de helft vanje leeftijd is je maximale hartslag

We kunnen dus stellen dat een vrouw die sport met een leeftijd van 30 een maximale hartslag van 190 slagen per minuut heeft.

Gemiddelde hartslag vrouw sporten en hardlopen

We hebben gekeken wat de ideale hartslag is voor conditie en vetverbranding. Maar met name wat het beste is om je hart te trainen, en vooral niet te overbelasten.

Leeftijd Ideale hartslag tijdens sporten Gemiddelde Maximale Hartslag
20 jaar 100-170 hartslagen per minuut 200 hartslag per minute
30 jaar 95-162 hartslagen per minuut 190 hartslag per minute
35 jaar 93-157 hartslagen per minuut 185 hartslag per minute
40 jaar 90-153 hartslagen per minuut 180 hartslag per minuut
45 jaar 88-149 hartslagen per minuut 175 hartslag per minuut
50 jaar 85-145 hartslagen per minuut 170 hartslag per minuut
55 jaar 83-140 hartslagen per minuut 165 hartslag per minuut
60 jaar 80-136 hartslagen per minuut 160 hartslag per minuut
65 jaar 78-132 hartslagen per minuut 155 hartslag per minuut
70 jaar 75-128 hartslagen per minuut 150 hartslag per minuut

Hoe kan een vrouw haar gemiddelde hartslag verlagen

Wil je als vrouw je gemiddelde hartslag verlagen? Dat kan door meer te gaan sporten, want door te sporten word je hart groter en efficiënter. Hierdoor hoeft het niet zo vaak te kloppen en kun je als vrouw de gemiddelde hartslag verlagen.

Rust hartslag van een vrouw kan de kans op een hartaanval voorspellen.

Door te kijken naar de rusthartslag van een vrouw geeft het de kans op hartaanval bij vrouwen aan. In het onderzoek is gekeken naar vrouwen met een rusthartslag van minimaal 76 slagen per minuut. Hierbij liepen een 26% een grotere kans op een hartinfarct, dan de vrouwen die een lagere  hartslag hadden dan 62 slagen per minuut.In het onderzoek is niet gekeken of de vrouwen sporten of van welk ras ze zijn. De gemiddelde hartslag vrouw word steeds meer onderzocht, omdat een hartaanval bij vrouwen 1 van de grootste doodsoorzaken zijn. Wil je meer weten over gemiddeld aantal hartslagen per minuut of over de gemiddelde hartslag van een kind.

Bekijk naast de hartslag ook eens: