Gemiddelde lengte man

De gemiddelde lengte van een man meet door vanaf de grond tot de kruin te meten. Je kunt het beste van lengte van een man meten, wanneer je de persoon met de rug tegen de muur zet. Belangrijk hier is dat de hakken tegen de muur staan. Je doet dit om zo rechtop mogelijk te staan. Je eigen lengte meten kan, maar het is beter dan iemand ander je lengte op meet. Wat is eigenlijk de gemiddelde lengte man in Nederland.

De gemiddelde lengte man

Mannen in Nederland zijn gemiddeld de langste mensen van de wereld. Volgens het CBS blijkt dat volwassen mannen uit Nederland een gemiddelde lengte van 180,8 cm hebben. Ook bleek uit dit onderzoek over de gemiddelde lengte van mannen dat we blijven groeien. Het is dus zeer waarschijnlijk dat de gemiddelde lengte van een man in Nederland blijft stijgen.

In welke provincie zijn mannen gemiddeld het langst

Per provincie in Nederland is er toch wel een verschil in de gemiddelde lengte van een man. Volgens het CBS blijkt dat mannen in het noorden van Nederland gemiddeld 2 cm langer zijn dan in de zuidelijke provincies.

De grootste man van de wereld

De grootste man die ooit gemeten was een Amerikaan Robert Pershing Wadlow. Uit het  Guinnes Book of Records bleek dat hij de enorme lengte van 272cm groot was.

De kleinste man van de wereld

De kleinste man ter wereld was de Indiër Gul Mohammed. Deze Indiër was 57,15 centimeter klein.

Wat bepaalt je uiteindelijke lengte?

Je uiteindelijke lengte word bepaalt door diverse factoren. Je lengte is gedeeltelijk genetisch bepaald. Dus wanneer je ouders beide een kleine lengte hebben kun je er vanuit gaan dat jij waarschijnlijk ook niet heel lang wordt. Wanneer beide ouders wel lang zijn, dan is de kans groot dat je groter word dan de gemiddelde lengte. Buiten genetische factoren wordt de lengte ook beïnvloed je eten en je levenstijl. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een gezonde levensstijl er voor zorgt dat je gemiddeld langer wordt, dan wanneer je ongezond leeft.

Wanneer ben je als man uitgegroeid?

Dit is lastig te bepalen, sommige mannen groeien niet verder vanaf hun 16e de ander blijft groeien tot zijn 21e. Als je de 21e bent gepasseerd is de kans niet groot dat je doorgroeit. Wil je weten dan of je uitgegroeid bent, omdat je bang bent te lang te worden of juist te klein. Neem dan contact op met je huisarts.

Mannen worden steeds langer en zwaarder

De gemiddelde lengte van mannen blijft groeien. De gemiddelde lengte van Nederlandse man in nu 1.80m. In de 19e eeuw was de gemiddelde lengte van de Nederlandse man maar 1,73m. Naast de lengte is het lichaamsgewicht van de gemiddelde man in Nederland meer gestegen dan de gemiddelde lengte. Check naast de gemiddeld lengte man ook een de gemiddelde lengte vrouw in Nederland. In de laatste 20 jaar is de Nederlandse man gemiddelde met 5,6 kilogram gestegen.

Gemiddelde lengte van mannen in andere landen

 • Gemiddelde lengte man in België – 180,4 cm
 • Gemiddelde lengte van een man in Canada – 180,1 cm
 • Gemiddelde lengte van een man in Duitsland – 180,2 cm
 • Gemiddelde lengte man in – 173,1 cm
 • Gemiddelde lengte man in – 176,6 cm
 • Gemiddelde lengte man in Italië – 172,2 cm
 • De gemiddelde lengte van mannen in Japan – 165,6 cm
 • De gemiddelde lengte van mannen in Nederland – 180,8 cm
 • De gemiddelde lengte van mannen in Noorwegen – 179,7 cm
 • De gemiddelde lengte van mannen in Spanje – 170,0 cm
 • De gemiddelde lengte van mannen in Taiwan – 172,7 cm
 • De gemiddelde lengte van mannen in Verenigde Staten – 175,5 cm

Bekijk ook het andere gemiddelde over het menselijk lichaam: