Gemiddelde lengte vrouw

De gemiddelde lengte van een vrouw kun je het beste meten vanaf de kruin tot aan de grond. Het is de belangrijk dat de vrouw met de hakken tegen de muur aan staat tijdens het meten van de lengte. Zodat de vrouw zo rechtop mogelijk staat.

De gemiddelde lengte van een vrouw

De Nederlandse vrouwen zijn gemiddeld de langste vrouwen in de wereld. Volgens het CBS blijkt dat de gemiddelde lengte van een vrouw in Nederland 169 cm is. Uit dit onderzoek blijkt dat we nog steeds door groeien. Dit komt door de verbeterde voeding en leefomstandigheden. Hierdoor is het de verwachting dat de gemiddelde lengte van een vrouw blijft stijgen in de komende jaren. De stijging stagneert in de laatste jaren, hierdoor kun je stellen dat de maximale lengte van de mens in de komende 50 jaar wel bereikt is.

In welke provincie zijn vrouwen gemiddeld het langst

De lengte van vrouwen is zijn net mannen per provincie in Nederland verschillende. In het noorden zijn vrouwen volgens het CBS gemiddeld 1 tot 2 cm langer dan in de zuidelijke provincies.

De grootste vrouw van de wereld

De grootste vrouw die ooit is gemeten was een Nederlandse. Trijntje Cornelisdochter Keever die in de 17e leefde was met 2,54 meter tot nu toe de grootste vrouw ooit heeft geleefd.

De grootste vrouw van de wereld

De kleinste vrouw ter wereld was de Nederlandse Pauline Musters (1876 – 1895). Zij was slechts 59 cm lang en is daarmee de kleinste vrouw ooit.

Wat bepaalt je uiteindelijke lengte van een vrouw?

Hoelang een vrouw word vooral genetisch bepaald. Maar uit diverse onderzoeken is gebleken dat een gezonde levensstijl bepaald hoelang je wordt. Te weinig slaap of veel aan topsport doen, kan er ook voor zorgen dat je minder groot word. Doordat er veel energie naar het herstel van de spieren gaat, kan dit ten koste gaan van het groeien van het lichaam. Een overzicht wat factoren kunnen zijn voor de lengte van een vrouw

 1. Genetica: De genetische achtergrond van een persoon speelt een grote rol in hun uiteindelijke lengte. Kinderen erven meestal de lengte van hun ouders.
 2. Voeding: Goede voeding is van cruciaal belang voor een gezonde groei. Ondervoeding of slechte voeding kan de groei belemmeren.
 3. Gezondheid: Chronische ziekten en aandoeningen kunnen de groei beïnvloeden. Een goede gezondheid is essentieel voor een optimale groei.
 4. Omgevingsfactoren: Sociale (klasse) en milieuomstandigheden, zoals toegang tot gezondheidszorg en gezond eten, kunnen sterke invloed hebben op de groei van een vrouwen lichaam.

Wanneer ben je als vrouw uitgegroeid?

Je kunt dit niet met exacte precisie zeggen. Wat er wel bekend is, is is dat vrouwen sneller uitgegroeid zijn dan mannen. Sommige vrouwen stoppen met groeien wanneer ze 16e worden en sommige groeien door tot hun 21e.

Hoeveel groeit een Vrouw per Jaar?

Een vrouw groeit tijdens de kindertijd vertraagt naarmate ze de volwassen wordt. Wanneer de puberteit rond de leeftijd van 8 tot 13 jaar begint, ervaren meisjes gemiddeld een groeispurt. Tijdens deze periode kan een meisje gemiddeld ongeveer 5 tot 8 centimeter per jaar groeien en neemt het gewicht toe. Dit verschilt echter van persoon tot persoon en is afhankelijk van genetische factoren.

Vlak de puberteit vertraagt het groeien sterk. Wanneer een vrouw bijna volwassen is de groei meestal minimaal. Ronde de 18 tot 20 jaar is gemiddelde groei van minder dan 1 centimeter per jaar.

Lengte van vrouwen in andere landen

Hieronder staan de gemiddelde lengtes van vrouwen per land.

 • België 1.666 m
 • Canada 1.65 m
 • Duitsland 1.635 m
 • Frankrijk 1.618 m
 • Finland 1.635 m
 • Italië 1.621 m
 • Japan 1.530 m
 • Nederland 1.696 m
 • Noorwegen 1.676 m
 • Spanje 1.603 m
 • Verenigde Staten 1.641 m

Bekijk ook het andere gemiddelde over het menselijk lichaam: