Gemiddeld salaris traineeship in Nederland.

De hoogte van het gemiddeld salaris bij een traineeship komt sterk overeen met een normale startersfunctie. Er zijn ook wel verschillen tussen de vergoedingen per sector, dit hangt natuurlijk af van marktwerking.

Gemiddeld salaris traineeship ten opzicht van startersfunctie

Een traineeship is niet veel anders dan een startersbaan, het verschil met een normale startersbaan is dat je leert tijdens het werken. Je gaat verschillende onderdelen en takken van het bedrijf zijn, omdat je een bepaalde tijd op verschillende afdelingen gaat werken. Zo kun jij en het bedrijf bekijken wat het beste bij jou skills past. Het gemiddelde salaris voor een traineeship ligt rond de 2000 euro. De hoogte van je salaris hangt af van je opleiding of de sector waarin je werkt. Volgens het CBS krijg je gemiddeld gezien met een WO diploma ongeveer 2500 euro bruto per maand en bij een MBO traineeship ligt het salaris gemiddeld rond de 1700 euro. In de technische sector of de scheepvaart kan dit weer heel erg verschillen. Zo kan een MBO traineeship in de scheepvaart zo maar 2500 tot 3000 euro zijn. Dit heeft natuurlijk te maken met vraag en aanbod.

Gemiddeld salaris traineeship per sector

De gemiddelde hoogte van het salaris bij een traineeship verschilt sterk per sector. Wij hebben een overzicht gemaakt waarbij een evt. bonus en vakantiegeld zijn niet meegeteld. Het zijn maar richlijnen sommige bedrijven betalen veel meer of minder. Hieronder staat een overzicht van traineeship’s salarissen per sector:

Wat is het gemiddeld salaris traineeship in Juridische sector ook wel advocaatstage genoemd.

Wanneer je begint aan een juridische traineeship met een HBO opleiding dan is het gemiddeld bruto traineeship salaris ongeveer tussen de 1.800 en 2.200 euro per maand. Heb je een WO opleiding afgerond is dit bruto traineeship salaris rond de €2.500 en €2.800 per maand.

Wat is het gemiddeld salaris traineeship in de Economische sector?

Wanneer je begint aan een economische traineeship met een HBO opleiding dan is het gemiddeld bruto traineeship salaris ongeveer tussen de 2.300 en 2.500 euro per maand. Heb je een WO opleiding afgerond is dit bruto traineeship salaris rond de €2.500 en €2.800 per maand.

Wat is het gemiddeld salaris traineeship Technische sector?

Voor technische trainees met een MBO opleiding is het bruto traineeship salaris gemiddeld tussen de 1.500 en 1.800 per maand. Heb je een HBO achtergrond dan ligt het bruto traineeship salaris ongeveer tussen de €1.800 en €2.200 per maand en met WO opleiding is bruto traineeship salaris nog iets hoger gemiddeld tussen de €2.200 en €2.500 per maand.

Stijgt of daalt gemiddeld salaris traineeship in Nederland

Het gemiddeld salaris traineeship is de afgelopen jaren gedaald met 5%, maar er zo was er in 2014 weer een ligt herstel te zien. Het salaris blijft in de specialistische technische sector stijgen, maar in de economische is nog steeds een daling te zien.
De verwachting is dat in 2016 de salarissen met 1 tot 2% zullen gaan stijgen.

Check naast het gemiddeld salaris traineeship ook: