Gemiddelde prijs apk diesel

Wij hebben gekeken wat de gemiddelde prijs apk diesel is. Is een APK voor een diesel auto duurder dan voor een benzine.

Wat is de gemiddelde prijs APK diesel in Nederland

Naast een autoverzekering wanneer je een auto hebt die op diesel rijdt is een APK noodzakelijk kwaat. Dan wil je natuurlijk weten wat de gemiddelde kosten APK diesel auto zijn. Meestal is het iets  duurder dan de APK voor een benzine auto. Een auto op benzine betaald gemiddeld 36 euro voor een APK keuring. De gemiddelde prijs APK diesel is 6 euro duurder met 42 euro. Met de prijs van de APK voor een diesel zijn ook de werkzaamheden, lamp afstelling, olie verversen, roetmeting en afmelding bij de RDW meegeteld.

Gemiddelde prijs apk diesel

Wat gebeurd er bij een APK keuring voor een Diesel auto?

Bij elke APK keuring voor een diesel auto word tijdens de keuring door een keurmeester de auto op een groot aantal punten gecontroleerd. Bij een diesel APK word vooral gelet op veiligheidseisen en milieuaspecten.

Wanneer de APK-keurmeester de diesel auto heeft gekeurd ontvang je een keuringsrapport. Nu weet je of je auto is goedgekeurd of afgekeurd. Ook geeft het overzicht met evt. afkeurpunten of reparatie punten. Nu weet je welke onderdelen vervanging of repareert moeten worden.

APK Diesel 3 jaar

Heb je een auto die op diesel rijdt dan moet de eerste APK 3 jaar worden uitgevoerd. Deze 3 jaar gaan in als de auto voor het eerst op de weg rijdt. Als een diesel auto ouder is dan 3 jaar dan moet de auto jaarlijks gekeurd worden.

Diesel APK keuring voor zware voertuigen

Wanneer een voertuig die zwaarder zijn dan 3,5 ton wat 3.500 kilo is.  Hier heb je ook een jaarlijkse APK keuringsplicht. Deze APK keuring voor  zware diesel voertuigen geld voor voertuigen die na 1 januari 1960 op de weg zijn gekomen.

Check naast de gemiddelde prijs APK diesel ook: