Gemiddelde stagevergoeding mbo per maand

Wanneer je stage gaat lopen kun je een vergoeding krijgen. Je krijgt dan stagevergoeding. Als je bij een stagebedrijf stage loopt is het bedrijf niet verplicht om jou stagevergoeding te geven. Het word wel als normaal gezien dat je een stagevergoeding krijgt tijdens je MBO stage. Wij hebben gekeken wat de gemiddelde stagevergoeding mbo is.

Wat is de gemiddelde stagevergoeding mbo in Nederland?

Wanneer je een langere tijd rondloopt op je stageplek, draai je vaak mee als volwaardige collega. Wij hebben gekeken naar de gemiddelde stagevergoeding per opleiding en het aantal dagen dat je stage loopt. Een redelijke vergoeding voor je stage is gemiddeld voor 4 dagen in de week 182 euro per maand en bij 5 dagen stage in de week 227 euro per maand. Let wel op deze stagevergoedingen zijn bruto dus er gaat nog iets vanaf.

Gemiddeld Stagevergoeding mbo per maand

Wij hebben onderzoek gedaan naar wat de gemiddelde stagevergoeding mbo per maand is bij het aantal dagen dat je stage loopt.

  • Wanneer je 4 dagen in de week stage loopt verdien je gemiddeld 182 euro bruto per maand.
  • Als je 5 dagen in de week stage loopt krijg je gemiddeld rond de 227 euro bruto per maand

Wat bepaald de hoogte van je stagevergoeding?

Je vergoeding voor je stage word door een aantal factoren bepaald:

  • Wat is je opleidingsniveau als MBO Student krijg je minder dan een HBO of WO student.
  • De richting van je opleiding. Waneer je een opleiding hebt waar veel werk in is zul je sneller meer stagevergoeding krijgen.
  • Hoelang ga je stagelopen. Des te langer je gaat stage lopen des te meer een bedrijf jou vaak wil betalen.
  • Wat gaat jou rol zijn binnen het bedrijf. Wanneer je volledig draait lever je geld op. Wanneer je een onderzoek doet kost je meestal geld. Hierdoor kan de vergoeding van je stage ook nog verschillen.
  • Heb je al werkervaring in dezelfde branche of veel kennis, dan ben je ook meer waard.

Stage zoeken

Ben je na het lezen van de vergoeding voor je stage ook  op zoek naar een leerbaan of stage in het mbo? Dan zijn er veel sites die jou aan een leuke stage kunnen helpen met een leuke stagevergoeding . Let wel op dat je een erkend leerbedrijven kiest wanneer je een stage gaat zoeken.

Check naast de gemiddelde stagevergoeding mbo ook: