Gemiddelde prijs keuken

Waneer op zoek bent naar een nieuwe keuken. Je kunt een zo dure keuken vinden wat je zelf wilt. Er zijn keukens van 1.000 tot wel 100.000 euro.
gemidelde prijs keuken

Gemiddelde prijs keuken in Nederland

De gemiddelde prijs voor een nieuwe keuken in Nederland ligt ongeveer rond de 7.500 en 10.000 euro. Je kunt een keuken natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Wil je bijvoorbeeld een design keuken dan betaal je een stuk meer.  De apparatuur maakt een keuken duur, vaak kun je bij de goedkopere keukenboeren veel afdingen op de prijs van een keuken. Met name op de kasten in een keuken zit een grote marge, probeer hier op in te spelen. Ga nooit meteen in op een aanbieding, maar kijk even rond om de beste prijs voor jouw keuken te krijgen. Soms word je onder druk gezet om direct te tekenen, ga hier nooit op in. Je zult zien wanneer je daar niet mee akkoord gaat dat de verkoper bij draait. De verkoper wil jou inmiddels de keuken voor een zo hoog mogelijk prijs verkopen en jou voor de laagste prijs. Dit is een spel en zo moet je het ook zien, deze techniek word ook vaak toegepast badkamers en er is genoeg aanbod dus gebruik het in de onderhandeling voor je keuken.

Wat bepaald de gemiddelde prijs van een keuken?

De gemiddelde prijs voor een keuken is afhankelijk van een aantal zaken. De grootte en de afmeting, maar ook het type apparatuur, het merk, het materiaal voor het keukenblad. Ook de installatiekosten van de keuken dragen bij aan het gemiddelde. Wanneer je een keuken gaat aanschaffen is het goed om te bepalen wat je maximaal wilt uitgeven. Een aanrechtblad of apparatuur of een designkraan kunnen een keuken erg duur maken.

Wat kost een keuken tegenwoordig gemiddeld?

De kosten van een keuken zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Door de economische situatie zie je dat keukenzaken meer stunten met hun prijzen dan vroeger en kunnen ze niet anders dan hun gemiddelde prijs voor een keuken te verlagen. Onthoudt dit wanneer in een keuken zaak rondloopt.

Gemiddelde prijs keuken Duitsland

Veel Nederlanders die vlak bij de grens wonen, maar ook andere Nederlanders kopen een keuken in Duitsland. In Duitsland is gemiddelde prijs voor een vergelijkbare keuken een stuk lager is. De gemiddelde prijs voor een keuken kan in Duitsland wel 30% lager zijn. Let wel op dat je met een erkende vakman in zee gaat.

De duurste keuken ter wereld

In London vind je de duurste keuken ter wereld. Het zijn design keuken van Marazzi Designs en deze keukens kosten 345.000 euro. De hoge prijs is komt vooral door de met krokodillenleer beklede deurtjes en al het vergulden materiaal dat in de keuken verwerkt is.

Gemiddelde bruto keukenprijs en netto keukenprijs

Wanneer je naar een keukenzaak gaat kom je in aanraking met met bruto keukenprijzen en netto keukenprijzen. Dit kan nog al verwarrend zijn tijdens het  onderhandelen op je keuken. Vraag hierom altijd om de nettoprijs zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat zijn de goedkoopste keukenzaken in Nederland

  1. De goedkoopste keukenzaak, dit is een zaak die levert vanuit Duitsland en daarom een stuk goedkoper is dan de meeste keukenzaken in Nederland.
  2. Keukenconcurrent 
  3. Keukenkampioen 
  4. Ikea keukens

Bekijk naast de gemiddelde prijs keuken ook eens: