Wat is gemiddelde snelheid van fietsen

Als we kijken naar de gemiddelde fiets snelheid, dan hebben we over dat je normaal op een rustige manier fiets. Dus niet in wielerpak en niet op een racefiets, maar op een gemiddelde fiets. De gemiddelde snelheid fietsen is natuurlijk afhankelijk van allerlei factoren. Zoals de wind, regen en stijging van de weg.
Gemiddelde snelheid fietsen in normale omstandigheid

Waneer de omstandigheden gemiddeld zijn, is de gemiddelde snelheid fietsen 18 kilometer per uur is. Check ook een de gemiddelde fiets snelheid van een wielrenner.

De gemiddelde fiets snelheid per type fiets

De gemiddelde snelheid van fietsen is dus 18 km per uur. Maar wat is de gemiddelde snelheid van fietsen per type fiets.

Type fiets Wind mee Wind tegen Wind km/h Windrichting Windkracht
Gemiddelde snelheid op een stadsfiets 22,4 16,9 16 N 3
Sportieve fiets 24,7 18,2 15 N 3
Gemiddelde snelheid fietsen op een Racefiets 26,3 20,7 11 WNW 2
Lage ligfiets 27,5 26,5 9 WZW 2
Gemiddelde snelheid fietsen Elektrische fiets 26,7 24,7 12 W 3
Racefiets 200watt 35,1 27,2 11 WNW 2

Fietsen we gemiddeld sneller?

Doordat fietsen steeds lichter en verbeterd worden, word de gemiddelde fiets snelheid ook steeds hoger. Met name het frame dat van carbon gemaakt word kan als snel een aantal kilo schelen. Als je elektrische fietsen meetelt van de gemiddelde snelheid een fietser dan kun je het gemiddelde sterk omhoog halen.

Fietssnelheid berekenen

Wil je je gemiddelde fietssnelheid berekenen? Dat kan makkelijk met deze fietssnelheid tool. Met deze tool kun makkelijk de gemiddelde snelheid fietsen bereken. Je hebt tegenwoordig ook leuke apps zoals strava. Deze kun je tijdens het fietsen meenemen en realtime zien hoe snel je fietst en wat de je gemiddelde snelheid is die je fietst. Je kun ook fietsen tegen je eigen gemiddelde fietssnelheid om een wedstrijd tegen jezelf te fietsen.

De hoogste snelheid die ooit gefietst

Fred Rompelberg heeft het snelste ooit gefietst op 3 oktober 1995. Hij reed achter een auto op de zoutvlaktes bij Salt Lake City een topsnelheid van 268,8 kilometer per uur. Doordat de fiets er extreem zwaar verzet had en in de slipstream reed, was het mogelijk deze hoge snelheid op een fiets te fietsen.

Snelheid elektrische fiets

De gemiddelde snelheid van elektrische fiets is nog niet bepaald. Deze fietst gaat sneller dan een normale doordat er trapondersteuning plaatsvindt. Er zijn in het begin veel ongelukken gebeurd met senioren op elektrische fietsen. Daarom is er in Europa een maximale snelheid van 25 km per uur. Er zijn ook mogelijkheden om elektrische fietsen sneller te laten gaan. Door een sterkere accu of veranderingen in de aandrijving, maar de maximale snelheid van een elektrische fiets blijft 25 km per uur.

Check naast de gemiddelde snelheid van fietsen ook: