Gemiddeld verbruik auto

Wanneer je een auto aanschaft wil je graag weten wat het gemiddelde verbruik van een auto is. Om het gemiddelde verbruik van een auto te bepalen spelen daar een aantal factoren een belangrijke rol. Het is belangrijk om te weten hoe groot de auto is en of de motor op diesel, benzine of gas of zelf hybride rijdt. Is de auto nieuwe of juist ouder. Bij het gemiddeld verbruik auto hebben we gekeken naar het gemiddelde verbruik van een nieuwe middenklasser.

Het gemiddelde verbruik van een auto

Wanneer wij kijken naar het gemiddeld verbruik auto is het goed om te kijken naar het brandstof type en de auto.

Brandstof     Gemiddeld verbruik auto
Benzine                     1 op 15
Diesel                        1 op 21
Gas                           1 op 12,5
Elektrisch                1Kwh op 5km

Verbruik van een elektrische auto

Het gemiddelde verbruik van een elektrische auto hangt af van verschillende factoren, zoals het merk en model van de auto, de grootte van de batterij, de rijstijl en de weersomstandigheden. Over het algemeen hebben elektrische auto’s een efficiëntie van ongeveer 0,2 kWh per kilometer, wat betekent dat ze ongeveer 5 kilometer kunnen rijden met 1 kWh aan energie. Dit betekent dat een auto met een batterij van 60 kWh ongeveer 300 kilometer kan rijden op een volle lading. Echter, dit is slechts een schatting en het daadwerkelijke bereik kan variëren afhankelijk van de hierboven genoemde factoren en andere omstandigheden zoals de belasting van de auto en de snelheid. Het is daarom belangrijk om te weten dat het daadwerkelijke bereik kan verschillen van het opgegeven bereik door de fabrikant.

Verbruikt een auto gemiddeld steeds minder?

Dit is juist,nieuwe auto’s worden steeds zuiniger. Door betere technieken is de verbrandingsmotor  van tegenwoordig steeds zuiniger. De benzine en diesel prijzen stijgen en consument wil graag een zo zuinig mogelijke auto. Het scheelt je natuurlijk veel geld als je zuinige auto hebt, omdat ze dan weinig geld kwijt bent aan brandstof. In landen als Amerika ligt de prijs van brandstof lager en is minder vraag naar zuinige auto’s. Er komt wel verandering in de doordat ook hier de prijzen voor brandstof stijgen en het gemiddeld verbruik auto ook steeds belangrijker word. Bekijk ook eens het gemiddeld verbruik van een vrachtauto.

De zuinigste auto in de wereld

De meest zuinige auto en die is goedgekeurd is voor de openbare weg, is een auto van Volkswagen. De auto is nog een prototype en kan nog maar een topsnelheid van 120 kilometer per uur halen. Het gemiddeld verbruik van deze auto 1 op 100 en is nog niet in de verkoop. Een erg zuinige benzine auto die al wel te koop is de Toyota Yaris Full Hybrid deze rijdt 1 op 28,6 dat is nog een gemiddeld verbruik auto.

Werkelijk verbruik van auto’s

Het komt eigenlijk altijd voor dat het praktijk verbruik van auto’s een stuk minder zuinig is dan in de folder. Volgens de ANWB blijkt dat zuinige auto’s in de praktijk tot wel 40% minder zuinig blijken te zijn dan het officiële verbruik, dat wordt bepaald tijdens niet realistische laboratoriumtest.

Steeds meer mensen zien dat het echte brandstofverbruik van auto’s niet klopt met het door de fabrikant aangegeven verbruik. Om jouw beter te informeren en je niet belazerd te voelen heeft de ANWB onderzoek gedaan naar een formule om een goede een indicatie te geven van het werkelijk verbruik van een auto. Wil jij weten wat nu de zuinigste auto’s zijn en het gemiddeld verbruik auto bekijk hier dan alle feiten?

Zelf het gemiddeld verbruik van een auto meten

Je kunt zelf het gemiddeld verbruik van een auto meten door op een aantal verschillende dagen het aantal km te delen door het aantal liters brandstof. Als je dat doet heb je het gemiddeld verbruik van jouw auto.