Het gemiddeld waterverbruik tijdens het douchen in Nederland

We verbruiken per dag genoeg water. De meeste mensen douchen elke dag, maar wat verbruiken we nu eigelijk? Wij hebben gekeken wat het gemiddeld waterverbruik tijdens het douchen in Nederland is.

Wat is het gemiddeld waterverbruik douchen per persoon?

Tijdens 1 douchebeurt verbruiken we gemiddeld 62,3 liter water. Dit is ongeveer de helft van het totale waterverbruik per persoon per dag. Naast gemiddeld waterverbruik douchen is het waterverbruik ook hoog bij het doorspoelen van de WC.

Wat is het gemiddeld waterverbruik douchen per minuut?

We douchen gemiddeld 8 minuten per douchebuurt. Dit betekend dus dat we per minuut ongeveer 7,78 liter water verbruiken.

Is het gemiddeld waterverbruik douchen bij vrouwen of mannen hoger?

Gemiddeld gezien douchen vrouwen langer dan mannen. Bij de mannen is gemiddelde douchetijd rond de 7 minuten en bij vrouwen 9 minuten. Dit betekend dat het waterverbruik bij de mannen gemiddeld 5,47 liter en bij vrouwen 7.02 liter water is.

Is het gemiddeld waterverbruik douchen bij jonge of oudere mensen hoger?

Je zult het misschien niet zeggen maar jonge mensen staan vaak langer onder de douche dan oude mensen. Je kunt wel stellen dat des te ouder de persoon des te  korter hij of zij onder de douche staat. Het komt vooral bij tiener voor dat ze soms wel 20 to 25 minuten onder douche staan.

Stijgt of daalt het gemiddeld waterverbruik tijdens het douchen

Het waterverbruik stijgt doordat we steeds lager douchen niet vaker. Ook door de komst van luxe waterval douchen in moderne badkamers stijgt het waterverbruik tijdens het douchen.

Besparen op je gemiddeld waterverbruik met een douchekop

Heb je iemand in huis die veel en lang douched dan zijn er middelen om op je waterverbruik te besparen. Je kunt namelijk een waterbesparende douchekop installeren. Hierdoor kun je wel tot 50% besparen op je verbruik. Dit is gemiddeld ongeveer 30 liter water per dag en dit water hoeft ook niet verwarmd te worden dus dit is nog een besparing op je gas verbruik. Per jaar scheelt dit ongeveer 200 euro per huishouden aan stook en water kosten.

Check naast het gemiddeld waterverbruik douchen ook: