Gemiddeld waterverbruik per persoon

Water uit de kraan vinden we allemaal normaal, maar hoeveel water verbruiken we per dag eigelijken? Wat is bijvoorbeeld het gemiddeld waterverbruik per persoon in Nederland ten opzichte van andere landen. En waar verbruiken we het meeste water aan.

Wat is het gemiddeld waterverbruik per persoon per dag?

We verbruiken steeds minder water wat je misschien niet zo snel zou zeggen. Het waterverbruik daalt doordat veel apparaten zoals een wasmachine en vaatwasser steeds zuiniger worden. Hierdoor verbruiken ze minder water. In 1970 verbruikte we per dag gemiddeld 190 liter per persoon. Het gemiddeld waterverbruik per persoon is in 2015 gedaald naar 118 liter per dag.

Wat verbruikt een gemiddeld persoon in Nederland per dag?

Een gemiddeld persoon verbruikt in 2015 ongeveer 118 liter water per dag. Hiervan word het meeste water voor het douchen gebruikt. Per douchebeurt is het gemiddeld waterverbruik tijdens het douchen 51 liter water. Je kunt het bijna niet voorstellen, maar per dag is gemiddeld waterverbruik om door te spoelen, maar liefst 33 liter. Het verbruik van het doortrekken van een wc is wel aan het dalen. Het nu gemiddeld 5,5 liter water per spoelbeurt, maar door besparende spoelbakken voor bijvoorbeeld een kleine boodschap daalt het waterverbruik voor de wc aanzienlijk. Er zijn ook mensen die het regenwater opvangen, of het spoelwater van de wasmachine hergebruiken om hun wc door te spoelen. Dit kan natuurlijk prima en het is het prima water besparing.

Wat is per persoon het gemiddeld waterverbruik in liters per dag?

Per persoon verbruikte men in Nederland gemiddeld rond de 118 liter per dag. Het aantal liter dat 1 persoon in Nederland verbruikt is aan het dalen, dit komt door de bewust wording en het steeds zuiniger worden van apparaten. Wil je weten wat een gezin gemiddeld aan water verbruikt?