Gemiddelde temperatuur mei Nederland

Mei is een lekker maand in Nederland, de lente is in volle gang en de gemiddelde temperatuur mei is meestal een stuk hoger dan de maanden ervoor. De gemiddelde temperatuur van Mei word per maand bijgehouden door het knmi.

Mei is de maand waarin de lente echt begint in Nederland. Het weer kan echter nog steeds erg wisselvallig zijn. In dit artikel zullen we kijken naar de weer gemiddelden van mei in Nederland en wat je kunt verwachten op het gebied van temperatuur, neerslag en zonneschijn.

Gemiddelde temperatuur Mei in Nederland

De gemiddelde temperatuur Mei in Nederland is 13,1 graden. Hiermee is het in Mei gemiddeld ronde de 4 graden warmer dan in de maand april.

gemiddelde temperatuur mei

Hoogste temperatuur in Mei in Nederland ooit gemeten

Het KNMI meet de hoogte temperatuur van Mei, deze is een keer vastgesteld op 35,6 graden Celsius. We bedoelen niet de gemiddelde temperatuur in mei, maar de hoogste temperatuur.

Hoogste temperatuur in Mei in Nederland ooit gemeten

Volgens het KNMI kan het in Mei ook flink koud zijn, je zult het niet zeggen maar er is ooit in mei -5,4 graden Celsius gemeten. Gelukkig is dit niet de gemiddelde temperatuur mei geweest.

Temperatuur in mei

In mei begint de temperatuur in Nederland te stijgen, maar het kan nog steeds erg variëren. Het gemiddelde maximumtemperatuur in mei is ongeveer 17 graden Celsius, terwijl het gemiddelde minimum rond de 8 graden Celsius ligt. Er kunnen echter ook warmere dagen zijn met temperaturen tot 25 graden Celsius, maar ook koudere dagen met temperaturen onder de 10 graden Celsius.

Neerslag in mei

Mei is geen erg natte maand in Nederland. Het gemiddelde neerslagvolume in deze maand is ongeveer 60 millimeter. Er kunnen echter nog steeds regenachtige dagen zijn, dus het is altijd verstandig om een paraplu bij de hand te hebben.

Zonneschijn in mei

In mei begint de zon steeds vaker te schijnen in Nederland. Het gemiddelde aantal zonuren in deze maand is ongeveer 205 uur. Dit betekent dat er gemiddeld ongeveer 7 uur zonneschijn per dag is, maar er kunnen ook dagen zijn waarop de zon helemaal niet schijnt.