Gemiddeld ziekteverzuim

Niet lang geleden is er een groot onderzoek gedaan naar het gemiddelde ziekteverzuim in Europese landen. Hieruit blijkt dat het gemiddelde ziekteverzuim in Nederland hoger is landen om ons heen.
Gemiddeld ziekteverzuim in Nederland

Het gemiddelde ziekteverzuim in Nederland is 4.2% hoger in Nederland. Dit houdt in dat gemiddeld per dag 1 op de 25 werknemers zich ziek meldt bij zijn werk.

Het gemiddelde ziekteverzuim in dagen daalt

Het gemiddeld ziekteverzuim daalt in Nederland. We kunnen dit stellen omdat het gemiddelde ziekteverzuim 4 jaar geleden rond de 4.75% en dat is 0,55% lager.

Het gemiddelde ziekteverzuim in europa

Uit het onderzoek blijkt dat Nederland het meeste gemiddelde ziekteverzuim. Het ziekteverzuim in Duitsland is een stuk lager dan in Nederland, in Duitsland is het gemiddelde ziekteverzuim met maar 4% het laags in Europa.

In welke sector is het gemiddelde ziekteverzuim het hoogst?

Het gemiddelde ziekteverzuim is het hoogst in het openbaar bestuur, onderwijs en de industrie. Waarom is hier het ziekteverzuim het hoogste. Het gemiddelde ziekteverzuim ligt hier rond de 5,1%. Je zult het niet meteen zeggen, maar in de horeca is het ziekteverzuim het laagste in Nederland. Hier is het gemiddelde ziekteverzuim slechts 2,5%.

Wat kost een ziekte dag of ziekteverzuim

Een ziektedag kost de werkgever gemiddeld 160 euro aan kosten. Het aantal verzuimdagen van Nederlandse werknemers is gemiddeld  10 dagen per melding.