Gemiddelde tijd zwanger worden

Zwanger zijn is een van de mooiste momenten in je leven. Wanneer als je besluit een kind te nemen is het vaak niet meteen raak. De gemiddelde tijd zwanger worden van vrouwen in Nederland hebben wij bekeken.

Wat is de gemiddelde tijd zwanger worden?

De gemiddelde tijd om zwanger worden is nog ongeveer 6 maanden. Het kan natuurlijk langer duren of juist sneller gaan, maar 6 maanden in de gemiddelde tijd dat een vrouw in Nederland zwanger wordt. Wil je naar gemiddelde tijd om zwanger te worden ook weten wat de gemiddelde duur van een zwangerschap is?

Wat is de gemiddelde kans om zwanger te worden

Wanneer je niet in een keer zwanger bent, betekend niet dat je een vruchtbaarheidsprobleem hebt. Uit onderzoek blijkt dat 80-90% van de vrouwen binnen een jaar zwanger zijn. Na twee jaar is is het 90%. De gemiddelde kans om zwanger te worden erg verschillende. Bij een normaal gezond, jong stel ligt het gemiddelde rond de 15% tot 20% per menstruatiecyclus.

Moeilijk zwanger worden

Uit onderzoek blijkt soms dat 1 van de 2 minder vruchtbaar is.Dit komt vaker voor dan je denk.  Er zijn veel stellen die last hebben van vruchtbaarheidsproblemen. De vruchtbaarheidsproblemen die het meeste voorkomen zijn:

  • Vanaf  je de 30 neemt de vruchtbaarheid  van een vrouw af.
  • Wanneer je problemen hebt met ovulatie door hormoonstoornissen ook wel PCOS, PolyCysteus Ovarium Syndroom genoemd.
  • Eileider problemen; Hierbij heb je last verklevingen of afsluitingen in je eileiders. Hierdoor kan de zaadcel de eicel niet bereiken.
  • Bij endometrios deze zit het baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder. Endometriose is een chronische aandoening. Met de goeie behandeling kun je endometriose onder controle te krijgen.
  • Fibromen zijn goedaardige gezwellen of knobbels in in de spierwand van de baarmoeder. Als een gezwel de eileider verstopt, kan het zaad de eicel niet meer bereiken. Fibromen zijn relatief makkelijk te verhelpen.
  • Slecht sperma in combinatie met verminderde vruchtbaarheid van de vrouw. Kan ervoor zorgen dat je moeilijker zwanger wordt.

Bijk naast de gemiddelde tijd zwanger worden ook eens: