Gemiddelde kans miskraam tijdens de zwangerschap

Wat is de gemiddelde kans op een miskraam. Elke zwangere vrouw heeft dezelfde kans om een miskraam te krijgen. Een miskraam komt vaker voor dan je denkt, maar word niet altijd bekent gemaakt. Wat is eigelijk de gemiddelde kans op een miskraam krijgt bij het eerste, tweede of derde zwangerschap.

Wat is de gemiddelde kans op een miskraam?

De gemiddelde kans op een miskraam is 1 op de 10 dus 10% van de zwangerschappen verloopt niet goed en dat resulteert in een miskraam. Als we het hebben over een miskraam bedoelen we een geboorte tot 16 weken in de zwangerschap. Je spreekt van een ontijdige geboorte wanneer is een geboorte tussen de 16 en 28 weken. en men noemt een vroeggeboorte tussen de 28 en 37 weken.

Pas vanaf 37 weken is een geboorte op tijd. Een miskraam kan voorkomen tot 16 weken voor kan komen, gebeuren de meeste miskramen tot 12 weken in de zwangerschap. Dit komt door de ontwikkeling van de foetus. In de eerste 12 weken van de zwangerschap word de aanleg van alle organen , zenuw stelsels, weefsels, ,hart en bloedvaten. Wanneer er iets misgaat tijdens dit proces word het vaak een miskraam.

Gemiddelde kans miskraam in week 4, week 5 en week 6

De kans op een miskraam in week 4, week 5 en week 6 is het hoogst met 12%. In deze weken is de kans groter dan de gemiddelde kans op een miskraam dan het gemiddelde van 10% en in deze weken gaat het ook het vaakst mis.

Gemiddelde kans miskraam in week 7, week 8 en week 9

In week 7, week 8 en week 9 van de zwangerschap is de kans op een miskraam tussen de 9% en 10%. Het kan in deze weken natuurlijk misgaan maar de kans is kleiner dan in de vorige weken. Wanneer het kind een kloppend hartje heeft op de echo neemt de kans op een miskraam af.

Gemiddelde kans miskraam in week 10, week 11 en week 12

In de 10e week van zwangerschap is de kans op een miskraam gemiddeld 8%,  en in week 11 en week 12 is het 7.5% tot 8%.

Gemiddelde kans miskraam in week 13, week 14 en week 15 en week 16

In de weken tussen de 12 en 16 weken is de kans op een miskraam gedaald tot 5% tot 8%. Pas na week 16 is de kans op een miskraam een stuk kleiner. Wil je weten wat gemiddeld aantal weken is dat een vrouw zwanger is?

Check naast de Gemiddelde kans miskraam ook: