Hoeveel de gemiddelde kosten van een wereldreis zijn hangt van een aantal factoren. Hoelang ga je op wereldreis, maar vooral ga je luxe of echt als backpacker. En waar je naartoe gaat, vooral welk contitent. Wij hebben je een inschatting voor de kosten van een wereldreis voor een bac-packer. Dit is een reiziger die in hostels slaapt wat meestal niet heel luxe is. Gemiddelde kosten wereldreis zijn ongeveer 1100 – 1250 euro per maand en 25 tot 30 euro per dag.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een wereldreis per continent

Wij hebben gekeken wat de gemiddelde kosten per maand en dag zijn voor elk continent. Dan hebben we het over kosten voor hotels, vervoer, eten en evt. excursies.

Hoewel het er natuurlijk ook aan ligt naar welke landen en plaatsen je in Azië gaat.  Als je er voor kiest om in 1 van de duurste landen Japan een aantal dagen te blijven of een reis door China kan je kosten flink doen oplopen. De kosten voor een reis door Zuid Amerika kunnen daarentegen weer lager uitvallen wanneer je dure landen zoals Brazilië niet bezoekt. Wij hebben een ruwe gemiddelden voor de prijs van een wereldreis en je moet er ook mee rekening houden dat in deze kosten berekening de prijs voor een vliegticket niet is opgenomen:

Kosten van een wereldreis in werelddeel in Azie

In Azie kun je heel voordelig reizen. Je bent per maand in Azië tussen de 750 – 1000 dit kun je terug rekenen naar ongeveer 20 tot 35 euro per dag. Wat vooral aantrekkelijk is aan reizen in Azië is dat je per dag niet veel geld kwijt bent. Ook de ticketprijzen naar bijvoorbeeld Bali en Bangkok zijn niet erg prijzig, doordat hier veel maatschappijen op vliegen.

Wat je kwijt bent tijdens wereldreis in het wereldeel Oceanië

Maand: € 1750 – 2000
Per dag: € 40 – 60

Wat je kwijt bent tijdens wereldreis in Noord Amerika

Noord Amerika is niet goedkoop, maar wel heel mooi natuurijk. Per Maand ben je gemiddeld aan kosten tussen de 1500 – 1750 euro kwijt. Dit komt neer op 35 – 50 euro per dag

Wat je kwijt bent tijdens wereldreis in Afrika

Het blijft bijzonder om in Afrika te reizen. Op zoek naar de big five voor een budget tussen de 1500 – 1750 euro of oer dag 30 – 45 euro.

Wat je kwijt bent tijdens wereldreis in Zuid Amerika

Ontdek Zuid Amerika per maand voor 1250 – 1500 euro. We hebben het dan wel over backpakken natuurlijk en niet erge luxe.  Je bent per dag ongeveer tussen 25- 40 euro kwijt.

Wat je kwijt bent tijdens wereldreis in Midden Amerika

Per maand betaal je in Midden Amerika tussen 1250 – 1500 euro. Per dag betaal je dan 25 – 40 euro.

In welk continent zijn de gemiddelde kosten wereldreis het laagste?

Een maand in Zuid Oost Azië kun je een maand backpacken voor slecht 750 euro terwijl je in  Zuid Amerika wel 1250 euro kwijt bent.

In welk continent zijn de gemiddelde kosten wereldreis het hoogste?

De hoogste kosten voor een wereldreis in Oceanië  betaal je gemiddeld 1750/2000 per maand en tussen de 35 en 50 euro.

Gemiddeld Kosten wereldreis met around the world ticket

Wanneer je op wereldreis gaat moet je naast de kosten van het leven slaapplaats, eten, excursies, bus of treinreizen ook rekening houden met een vliegtickets. Je hebt bij het World Ticket Center ook around the world tickets vanaf 1599 euro. Dit is veel geld, maar dan reis rond via landen zoals Australië, Thailand,  Nieuw Zeeland en als laatste Noord Amerika en dan weer naar Nederland. Dus dan valt de prijs nog enig sinds meer. Wil je hierbij ook nog Zuid Amerika bezoeken? Dan kost een around de world ticket gemiddeld € 2000.

Je kunt dus beter niet allemaal losse vliegtickets kopen. Het beste is  maar om een wereldticket of zo genoemd around the world ticket te boeken. Hiermee bespaar je zo 1000 euro aan ticket kosten voor je wereldreis. Het hangt natuurlijk vanaf welke continenten en plaatsen die je gaat bezoeken. Een reis naar Azië is goedkoper, dan een reis naar Zuid Amerika of Afrika. Meestal krijg je ook studentenkorting bij een around the world ticket.

Wat zijn gemiddeld kosten wereldreis voor een half jaar

Wanneer  je een half jaar of  5 maanden op wereldreis wilt. Dan moet je een gemiddeld budget hebben van tussen de 7.000 –  10.000 euro. In dit budget zit de prijs van een around the world ticket inbegrepen. Eventuele binnenlandse vluchten moet je hier nog bij rekeningen. Belangrijk is ook inentingen voordat je op reis gaat, een reisverzekering en creditcard is ook echt een must have. Dit is schatting voor een low budgetreiziger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van het voorbereiden van een wereldreis

Als je op wereldreis zijn er genoeg zaken die moet regelen en kosten die je moet maken. Zoals een reisverzekering. Daarnaast goede kleding en schoenen en welke bestemmingen je gaat voor vaccinaties of malariapillen. Malariapillen zijn vrij prijzig dus let goed op hoelang je ze nodig hebt. Je kunt ze ook altijd in het land zelf kopen. Tijdens je reis heb je een backpack nodig en dit erg belangrijk. Hiermee loop je de hele reis mee op je rug. Een dunne kleine slaapzak is bij minder schone hostels ook een goede tip of goede zaklamp tijdens een wereldreis.

Wil je meer gemiddelden weten naast de gemiddelde kosten wereldreis bekijk dan ook eens: