Gemiddelde cupmaat in Nederland

Veel vrouwen zijn onzeker over hun borsten en hun cupmaat. Sommige vrouwen hebben vrijwel geen borsten en andere vrouwen hebben een hele grote cupmaat. Geen borst is gelijk en er is dus ook altijd verschil in de rechter en linker borst van een vrouw. Zowel de grote als de vorm kan het enorm verschillen, maar wat is nu de gemiddelde cupmaat in Nederland?

Veel vrouwen zijn onzeker over hun borsten en hun cupmaat. Sommige vrouwen hebben vrijwel geen borsten en andere vrouwen hebben een hele grote cupmaat. Geen borst is gelijk en er is dus ook altijd verschil in de rechter en linker borst van een vrouw. Zowel de grote als de vorm kan het enorm verschillen, maar wat is nu de gemiddelde cupmaat in Nederland?

Gemiddelde cupmaat in Nederland

Wat is de de gemiddelde cupmaat van vrouwen in Nederland? De cupmaat in Nederland is gemiddeld is 80c.
Wij hebben een overzicht gemaakt met de verdeling van de cupmaten voor vrouwen in Nederland.

Cup AA of kleiner 
3% van de vrouwen
Cup AA of kleiner 
3% van de vrouwen
Cup B
13% van de vrouwen
Cup C
22% van de vrouwen
Cup D
15% van de vrouwen
Cup E of groter 
16% van de vrouwen

De gemiddelde cupmaat word steeds groter

Vrouwen krijgen steeds grotere borsten en dus ook een grotere cupmaat. Hoe kan het dat de gemiddelde cupmaat in Nederland steeds groter word? 15 jaar geleden was de gemiddelde cupmaat 75b is terwijl dit nu 80c is. Sommige onderzoeken tonen aan dat het ligt aan ons voedsel. Het voedsel is beter, maar kan ook sporen van groeihormonen bevatten. Hierdoor kunnen de borsten van een vrouw ook meer gaan groeien.

De grootste cupmaat ooit gemeten

Een Amerikaanse vrouw genaamd Chelsea Charms heeft de grootste cupmaat ter wereld. De borsten van deze Amerikaanse vrouw  hebben een cupmaat 153 XXX  en zijn samen 25 kilo.

Gemiddelde cupmaat in andere landen

De gemiddeld de grootste cupmaat vind je in Engeland. Hier heeft 57% van de vrouwen een cup D of meer. In Denemarken hebben 50% van de vrouwen Cup D of meer. Nederland volgt hierna. Landen als China, Japan en Indonesië en sommige Afrikaanse landen hier  hebben vrouwen gemiddeld gezien de kleinste cupmaat. De gemiddelde cupmaat is hier namelijk A.

In de Verenigde Staten is de gemiddelde cupmaat voor vrouwen tussen de 20 en 39 jaar oud ongeveer een B-cup. Vrouwen in deze leeftijdsgroep hebben ook een gemiddelde omtrek van ongeveer 35 inch (88,9 cm).

In Europa is de gemiddelde cupmaat iets groter dan in de VS. Volgens sommige bronnen is de gemiddelde cupmaat in Europa een C-cup, hoewel dit kan variëren afhankelijk van het land.

In Azië is de gemiddelde cupmaat vaak kleiner dan in andere delen van de wereld. In Japan, bijvoorbeeld, is de gemiddelde cupmaat voor vrouwen ongeveer een A-cup.

Het is belangrijk om te onthouden dat de gemiddelde cupmaat niet per se iets zegt over hoe mooi of aantrekkelijk een vrouw is. Het is ook belangrijk om te onthouden dat vrouwen van nature verschillende cupmaten kunnen hebben, en dat dit niet per se iets zegt over hun gezondheid of welzijn. Het is het beste om te kiezen voor beha’s die comfortabel en ondersteunend zijn, ongeacht de cupmaat.

Een aantal leuke feiten over cupmaat en je borsten

  • een borst weegt gemiddelde 250 gram
  • Je borsten bevatten 5% van je lichaamsvet
  • 80C is de gemiddelde cupmaat in Nederland
  • Het merendeel is tevreden over hun cupmaat maar 35% van de vrouwen in Nederland is niet tevreden
  • 9% van de vrouwen denk er over na om een borst vergroting te doen
  • In Nederland worden er per jaar 3000 borst vergrotingen worden gedaan
  • Borstvergroting koste gemiddeld rond de 2000 en 4000 euro. Ben je benieuwd wat andere cosmetische ingrepen kosten?
  • Bij elke vrouw is de linkerborst groter is dan de rechterborst
  • Wanneer je rookt gaan je borsten sneller gaan hangen. Door de stoffen in een sigaret gaat de worden je borsten minder elastisch
  • Met training kun je borsten een beetje kunnen liften. Door de borstspier in je borsten te trainen, kun je de borst sterker maken en hierdoor een dieper decolleté krijgen. Waneer je met je handpalmen op borsthoogte stevig tegen elkaar drukt en je ellebogen hou op dezelfde hoogte. Doe dit 5 seconden en ontspan. Doe hiervan 10 keer herhalingen.

Bekijk naast de gemiddelde borsten ook eens: