Gemiddelde hartslag hond in rust van een grote en een kleine honden

De gemiddelde hartslag van een hond hangt af van het ras. Over het algemeen hebben kleinere honden en hogere hartslag dan grotere honden. Het Hartslag van een Labrador lijkt het meest op de hartslag van een mens.

Wat is de gemiddelde hartslag hond?

Het aantal hartslagen van een hond per minuut en de gemiddelde hartslag word met name bepaald door de omvang van de hond. De gemiddelde hartslag van een gezonde, volwassen hond in rust is tussen de 60 en 140 slagen per minuut.  Er zit een verschil tussen en grote en een kleine hond een kleine hond heeft een hogere hartslag dan een grotere hond. Naast het aantal hartslagen per minuut van een hond ook geïnteresseerd in de leeftijd van een hond?

Gemiddelde hartslag kleine hond

Een kleine hond heeft een stuk snellere hartslag dan een grotere hond. Een Chiwawa heeft een veel snellere hartslag dan een Sint Bernard. De gemiddeld hartslag van een kleine hond is ongeveer rond de 90 – 140 slagen per minuut.

Gemiddelde hartslag middelgrote hond

Honden die middelgroot zijn hebben een gemiddelde hartslag van tussen de 80 en de 130 slagen per minuut.

Gemiddelde hartslag grote hond

Vaak is de hartslag van jonge honden net iets hoger dan die van volwassen honden. Naar mate een hond ouder wordt daalt de gemiddelde hartslag en de kracht ervan.

Het opnemen van een hartslag bij een hond

Wanneer je de hartslag van een hond wilt meten, dan kun je dit het beste doen via de slagader in het achterbeen. Je kunt de slagader  aan de binnenkant van het dijbeen vinden. Dit is zoals bij de lies van een hond. Leg je wijs en middelvinger op de lies. Het is niet altijd even makkelijk om de hartslag van een hond te meten. Doordat de hond niet stil staat, soms is het beter om niet een minuut, maar 20 seconden te tellen.

Wat is een normale hartslag van een hond?

Een normale hartslag van een hond is tussen de 80 en 130 slagen per minuut. De gemiddelde hartslag van een hond is erg afhankelijk van de grootte van de hond. Zo heeft een grote hond meer een hartslag zoals we die gewend zijn bij mensen en een kleine hond heeft weer een hartslag die we gewend zijn bij een kind.

Check naast de gemiddelde hartslag hond ook: