Gemiddelde leeftijd eerste keer ongesteld worden

Meisjes worden steeds jonger ongesteld en hebben hun menstruatie. De gemiddelde leeftijd voor het eerst ongesteld worden word steeds jonger. Wij hebben onderzocht wat de gemiddelde leeftijd eerste ongesteldheid worden in Nederland is. Het is een gemiddelde leeftijd voor de menstruatie dus wanneer je jonger of ouder bent hoef je je niet meteen ongerust te worden.

Wat is de gemiddelde leeftijd ongesteld worden voor meisjes?

De leeftijd waarop meisjes voor hun eerste menstruatie hebben is tussen 10 jaar – 17 jaar. De gemiddelde leeftijd ongesteld worden is 12,5 jaar. Dan bedoelen we de eerste keer ongesteld worden.

Worden meisjes steeds jonger voor het eerst ongesteld?

Ja meisjes worden steeds eerder ongesteld in 1897 menstrueerden meisjes nog toen ze een gemiddelde leeftijd van 16 jaar waren. In 1965 is de gemiddelde leeftijd van ongesteld zijn verlaagd naar 13,4 jaar. Vandaag de dag is de gemiddelde leeftijd voor het eerst ongesteld worden 12,5 jaar. Volgens onderzoeken kan deze leeftijd niet heel veel meer gaan dalen ivm de hormonen die op een jongere leeftijd nog niet actief zijn.

Waarom worden meisjes steeds eerder ongesteld?

De reden dat meisjes steeds jonger ongesteld worden, komt door ons voedsel. Vooral in vlees worden groeihormonen toegevoegd die er voor zorgen dat meisjes steeds eerder hun menstruatie krijgen. Ook heeft het toenemende overgewicht bij meisjes een invloed op het eerder ongesteld worden.

Wat is gemiddelde leeftijd waarop vrouwen niet meer ongesteld worden?

De gemiddelde leeftijd waarop stoppen met menstrueren is 50 jaar. Als een vrouw niet meer ongesteld word dan komt ze in de overgang. Tot die tijd hebben ze meer dan 400 gemenstrueerd.

Wat is ongesteld worden of menstruatie nou precies?

Ongesteld zijn is een periode van de maand waarin de menstruatie van een vrouw plaats vind. Ongesteld zijn is een signaal van je lichaam dat het klaar is om baby’s te krijgen. Elke komt er een slijmvlieslaag in de baarmoeder. Dit gebeurd om je lichaam klaar te maken voor een mogelijke zwangerschap. Halverwege de menstratie cyclus komt in de eierstokken een eicel vrij. Wanneer de eicel die vrij komt bevrucht wordt door een sperma. Dan blijft het slijmvlies op zijn plaats. Wanneer er geen  bevruchting heeft plaatsgevonden dan begin je 14 dagen na de eisprong bloed te verliezen. Met een menstruatie maak het lichaam zichzelf schoon door het slijmvlies weg te spoelen uit baarmoeder. Dit is je ongesteldheid die enkele dagen duurt.

Check naast de gemiddelde leeftijd ongesteld worden ook: