Gemiddeld opleidingsniveau België

We hebben gekeken naar wat het gemiddeld opleidingsniveau België is. Waar zijn de meest hoogopgeleiden van België?

Wat is het gemiddeld opleidingsniveau in België?

Het gemiddeld opleidingsniveau in België en in elke westerse maatschappij bepaald de positie van een persoon die je inneemt op de sociale ladder. Als we kijken naar Laaggeschoolden in België deze komen door de kennismaatschappij steeds in een moeilijker pakket. Iemand met een lage opleiding heeft een steeds hoger risico om in de armoede te komen. Een persoon uit Belgie met een lage opleiding heeft 24% meer kan dan een hooggeschoolden om in de armoede te komen. Wil je weten wat het gemiddeld opleidingsniveau in Nederland is?

Gemiddeld opleidingsniveau in België per gewest?

We hebben onderzoek gedaan opleidingsniveau in België per gewest en het algemeen opleidingsniveau in België.

 Gemiddeld opleidingsniveau in België per gewest opleidingsniveau in België opleidingsniveau in Vlaams Gewest opleidingsniveau Waals Gewest opleidingsniveau in Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Lage opleiding 23,8%

18,0%

27,6%

Gemiddelde opleiding 11,2%

8,1%

14,4%

Hoge opleiding 6,5% 4,3% 8,6%

In welke gewest is het gemiddeld opleidingsniveau België het laagst?

In het Waals gewest zijn de meeste laag opgeleiden van België. Hier zijn er 27,5% laagopgeleid. Terwijl dit in het Vlaams gewest maar 18% is.

In welke gewest is het gemiddeld opleidingsniveau België het hoogst?

In het Waaks gewest zijn ook de meeste hoogopgeleiden. Je verwacht het misschien niet omdat hier ook veel laagopgeleiden zijn. Er zijn in het waals gewest 8,6% met een hoger opleiding. Dit is 2 keer zoveel als in het Vlaams Gewest.

Bekijk naast het gemiddeld opleidingsniveau België ook eens: