Hoeveel Kwh verbruikt een warmtepomp?

Wat is gemiddeld stroomverbruik per type warmtepomp?

Warmtepompen zijn te onderscheiden in 3 soorten.

  • Lucht – water warmtepomp, haalt zijn energie uit de buitenlucht
  • Lucht – Lucht warmtepomp (airco)
  • Water – water warmtepomp (aardbodem warmtepomp)

Hoeveel Kwh verbruikt een lucht-lucht warmtepomp?

Een lucht – lucht warmtepomp  haalt zijn energie uit de buitenlucht en is een airco en kan zowel verwarmen als koelen. Gemiddeld gezien verbruikt een lucht – lucht warmtepomp 3413 Kwh op jaarbasis en het rendement voor verwarmen 230%.

Hoeveel Kwh verbruikt een lucht-water warmtepomp?

Een lucht – water warmtepomp haalt zijn energie ook uit de buitenlucht. Het seizoensgebonden (scop) rendement daalt wanneer de temperaturen dalen. De investering is gemiddeld 15.000 euro en is een stuk lager dan bij een aardbodem warmtepomp. Gemiddeld gezien verbruikt een lucht – lucht warmtepomp 1600 Kwh op jaarbasis en is het rendement voor verwarmen 380%. Gebruik je de warmtepomp ook voor het verwarmen van tapwater dan is het rendement 270% en het jaarverbruik 1500 Kwh en kom je op een totaal van 3100 KWh.

Hoeveel Kwh verbruikt een water-water warmtepomp?

Een water-water warmtepomp onderscheid zich door de energie uit de bodem te halen. Hier is de temperatuur een stuk contanter en heb je dus een hoger rendement van 440% en het jaarverbruik komt op 1400 Kwh. Bij een water – water warmtepomp is het gebruikelijk om ook voor het verwarmen van tapwater de pomp te gebruiken. Het rendement 330% en het jaarverbruik 1250 Kwh en kom je op een totaal van 2650 KWh.

Hoe werkt een warmtepomp en hoeveel stroom verbruikt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt haar energie uit de lucht, het water of de bodem. De nieuwste generatie warmtepompen kunnen to wel 80% energie uit de buitenlucht genereren en verbruiken slechts 20% stroom om het op te wekken. In de juiste condities en omstandigheden kunnen warmtepompen een laag stroomverbruik hebben. Voor lucht water warmtepompen zijn zijn met name temperaturen boven 0 graden. Onder nul gaat de efficiëntie omlaag ten opzichte van verwarmen met gas.

Gemiddelde levertijd warmtepomp

De gemiddelde levertijd voor een warmtepomp is ruim 12 weken.

Bekijk ook eens