Gemiddeld verbruik koelkast

Het gemiddelde verbruik van een koelkast word bepaald door de leeftijd, energie label en vooral de grote van een koelkast is. Nieuwe koelkasten zijn een stuk energiezuiniger dan oude. Je kunt hetzelfde zeggen wanneer je een grote en kleine koelkasten met elkaar vergelijkt. Het gemiddeld verbruik koelkast word vaak bepaald door de leeftijd van de koelkast.

Het gemiddeld verbruik koelkast

We hebben gekeken naar het gemiddeld verbruik van een koelkast. Een koelkast is een van de vele elektrische apparaten die we gebruiken in huis. Het gemiddeld verbruik van een koelkast die relatief standaard en paar jaar oud  is, is ongeveer 300 kWh per jaar.

Gemiddeld verbruik koelkast in Nederland

Tegenwoordig hebben koelkasten een energielabel. Met het energielabel kun je goed inschatting wat de koelkast gemiddelde verbruikt. Het label A++ is het meest zuinig en label C het minst zuinig.

Het gemiddelde jaarverbruik van een koelkast per label

Wil je extra informatie over de label van koelkasten en vriezers. Check dan alle informatie over het gemiddeld verbruik koelkast.

Label A++
180 kWh / 36 euro
Label A+
252 kWh / 45 euro
Label A
331 kWh / 55 euro
Label B
451 kWh / 70 euro
Label C
541 kWh / 80 euro

Gemiddeld verbruik koelkast verlagen

Wil je besparen op je energie kosten? Het beste wat je kunt doen is een nieuwe energiezuinige koelkast kopen en je oude koelkast vervangen. Een koelkast rendeerd snel en hebt je investering dan snel terugverdiend, en je hebt een mooi nieuwe koelkast. Ook haal je het gemiddeld verbruik koelkast omlaag.

Wat kost een koelkast gemiddeld per jaar

Per jaar kost een koelkast gemiddeld rond de 54 euro per jaar. Per maand is dit ongeveer 4,5 euro. Het hangt natuurlijk erg af hoe oud en energiezuinig je koelkast is, maar dit is het gemiddeld verbruik van een koelkast per jaar.

Modellen koelkasten

Je hebt veel soorten en maten koelkasten. Naast vrijstaande heb je ook inbouw koelkasten. Die zijn een stuk duurder, maar het lijkt wel mooier. Als je een model moet kiezen, doe je dat natuurlijk naar je eigen smaak. Let hierbij op de grootte van het koelgedeelte, het vriesgedeelte als je dat wil tenminste. Als je een keuze moet maken uit koelkast modellen . Is het goed om te kijken wat je ongeveer in de koelkast gaat doen en hoeveel liter je moet hebben.

Bekijk naast het gemiddeld verbruik koelkast ook eens: