Gemiddelde temperatuur in Nederland

Het klimaat in Nederland is een gematigd zeeklimaat en dit betekent dat de temperatuur het hele jaar door matig is. Het is dus niet extreem koud en niet extreem warm. Wat is nu de gemiddelde temperatuur Nederland? En wat is gemiddelde temperatuur in Nederland per maand? Deze gemiddelden over het weer hebben wij allemaal voor jou op een rijtje gezet.

Gemiddelde temperatuur Nederland

Volgens het KNMI is de gemiddelde temperatuur Nederland is 10,1 c graden.

Gemiddelde temperatuur

Gemiddelde temperatuur Nederland per maand

Volgens het KNMI blijkt dat dat de temperatuur per maand heel verschillend is. In de winter is het natuurlijk een stuk minder warm dan in zomer. Wij hebben de gemiddelde temperaturen per maand voor jou op een rijtje gezet:

De gemiddelde temperatuur Nederland in Januari

Gemiddelde temperatuur in Januari in Nederland  is 3,1 graden. Januari is onze koudste maand. Gemiddeld is in Januari de temperatuur 0,2 graden lager dan in februari. De hoogste temperatuur in januari is ooit gemeten is 17,2 graden en -27,4 graden is de laagste temperatuur die ooit in Nederland gemeten.

De gemiddelde temperatuur Nederland in Februari

Gemiddelde temperatuur in Februari in Nederland  is 3,3 c. De hoogste temperatuur die in februari is gemeten is 20,4 graden en de laagste temperatuur -26,8 graden.

De temperatuur in Maart in Nederland

In Maart is de gemiddelde temperatuur  is 6,2 c. De hoogste temperatuur die in Maart is gemeten is 25,6 graden. De laagste temperatuur die gemeten is -20,7 graden.

De temperatuur in April in Nederland

Gemiddelde temperatuur in April  is 9,2 c.  De hoogste temperatuur ooit gemeten in April was 32,2 graden en de laagste -9,4 graden. Bekijk alle weer cijfers van April

De temperatuur in Mei in Nederland

In Mei is de gemiddelde temperatuur  13,1 c. De hoogste temperatuur ooit gemeten in Mei was  35,6 graden en de laagste -5,4 graden. Alle weer cijfers van Mei

De temperatuur Nederland in juni

In juni is de gemiddelde temperatuur  15,6 c. De hoogste temperatuur ooit gemeten in Juni was 38,4 graden en de laagste -1,2 graden. Alle weer cijfers van Juni.

De temperatuur Nederland in Juli

In Juli is de gemiddelde temperatuur  is 17,9 c. Juli is de warmste maand van het jaar. De hoogste temperatuur ooit gemeten in Juni was  37,1 graden en de laagste -0,7 graden.  Check alle cijfers van Juli

De temperatuur in Augustus in Nederland

De gemiddelde temperatuur in Augustus is 17,5 c.De hoogste temperatuur ooit gemeten in Juni was  38,6 graden en de laagste -1,3 graden. Bekijk alle cijfers augustus.

De temperatuur in September in Nederland

In September is de gemiddelde temperatuur 14,5 c. De hoogste temperatuur ooit gemeten in September was  35,2  graden en de laagste -3,7 graden. Meer weer cijfers van September.

De temperatuur in November in Nederland

In November is de gemiddelde temperatuur 6,7 c. De hoogste temperatuur ooit gemeten in November was  37,1 graden en de laagste -0,7 c.

De temperatuur in Oktober in Nederland

In Oktober is de gemiddelde temperatuur 10,7 c. De hoogste temperatuur ooit gemeten in Oktober was  30,1 graden en de laagste -8,5 c. Alle cijfers van oktober

De temperatuur in November in Nederland

In November is de gemiddelde temperatuur  6,7 c. De hoogste temperatuur ooit gemeten in November was  21,1 graden en de laagste -14,4 graden

In December is gemiddelde temperatuur in Nederland

In December is de gemiddelde temperatuur  3,7 c. De hoogste temperatuur die in December is gemeten is  17,8 graden en de laagste temperatuur -26,8 graden. Vergelijk het eens met gemiddeld weer in Turkije.

Het klimaat van Nederland

Het klimaat van Nederland en de gemiddelde temperatuur Nederland word bepaald door ons gematigd zeeklimaat. Dit wil zeggen dat we milde winters hebben, maar ook milde zomers. De neerslag valt het hele jaar. Het klimaat van Nederland komt door de aanwezigheid van de Noordzee.  De meeste Nederlanders denken Nederland een nat klimaat heeft. Maar gemiddeld er 7% neerslag van de tijd in Nederland neerslag per dag.Gemiddeld valt op jaarbasis ongeveer 700 tot 800 millimeter aan neerslag. In droge droge jaren is de gemiddelde temperatuur Nederland hoog en valt er minder dan 500 millimeter neerslag.