De gemiddelde taille omtrek in Nederland

Een slanke taille is voor veel mensen een ideaalbeeld. In Nederland hebben niet alle vrouwen en mannen een slanke taille. Ben je onzeker over je taille en wil je weten wat de gemiddelde taille in cm is, dan kun je hier alles vinden. We hebben gekeken naar de gemiddelde man en vrouw in Nederland, daarnaast vergelijken we de taille gemiddelden ook met modellen.

De gemiddelde taille omtrek in Nederland

Vrouwen die een smallere of slanke taille willen, moeten daar veel voor laten. Zo moeten de meeste vrouwen dieëten en sporten om op gewicht te blijven.
Het verschil in de gemiddelde taille tussen mannen en vrouwen is 14cm.

Gemiddelde taille vrouw

Een vrouw uit Nederland heeft een gemiddelde taille van 76 cm. Ter vergelijking heeft een vrouwelijk model een gemiddelde taille van rond de 60cm. Wil je ooit in de buurt komen van deze taille dan zul je je BMI en buikvet moeten verlagen.

gemiddelde taille

Gemiddelde taille man

Een gemiddelde man uit Nederland heeft een gemiddelde taille van 90 cm. De richtlijnen voor een mannelijk model zijn 70cm.

Gemiddelde taille model

De gemiddelde taille van een vrouwelijk model is 59cm en voor mannen 70cm. Er is word door veel modellen bureau’s een maximaal 61 centimeter gehanteerd.

Een gezonde taille omtrek

Ben je een vrouwe en heb je een tailleomtrek lager dan 80 cm dan is dat gezond. Als man is een tailleomtrek lager dan 94 cm gezond. Met een taille omtrek hoger dan 80cm (vrouwen) 94 cm(mannen) loop je een hoger risico op gezondheidsproblemen.

Hoe kan ik mijn Taille meten?

Het zelf meten van de taille is heel eenvoudig. Door een meetlint te pakken te meten vanaf de bovenkant van je heupbeen en tussen je onderste rib. Wil je weten of je naast een gezonde taille ook een gezond gewicht hebt. Ben je op een leeftijd hoger dan 50 jaar dan is het meten van je taille een goede manier om te zien of je overgewicht hebt. Doordat de spiermassa op hogere leeftijd minder word en het vetpercentage toeneemt. Je krijgt hierdoor een verkeerde BMI, Dit wil zeggen dat de verhouding spieren en vetweefsel niet in de juiste verhouding is. Hier kun je wat aan doen door meer te sporten of meer letten op je voeding.