Gemiddelde kosten renoveren huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van het renoveren van huizen in Nederland en België?

De gemiddelde kosten van het renoveren van huizen in Nederland en België zijn de afgelopen 10 jaar sterk gestegen. In Nederland liggen de kosten gemiddeld tussen de €20.000 en €50.000, afhankelijk van de grootte en de staat van het huis. In België liggen de kosten iets hoger, met een gemiddelde prijs tussen €25.000 en €60.000.

Wat zijn de grootste kosten van het renoveren van huizen?

De grootste kostenpost bij een renovatie is vaak de vervanging van de dakbedekking, gevolgd door de vervanging van de ramen en deuren. Ook de vervanging van de verwarming en het sanitair zijn vaak kostbare onderdelen van een renovatie.

Stijgen of dalen de gemiddelde kosten van het renoveren van een huis?

In de afgelopen 10 jaar is er een duidelijke stijging waar te nemen in de gemiddelde kosten van renovaties in Nederland en België. Dit komt mede door de stijging van de arbeidskosten en de kosten van materialen. Ook de veranderende wetgeving, zoals de energie-eis, speelt hierin een rol.

Als u overweegt uw huis te renoveren, is het aan te raden om vooraf goed te onderzoeken welke kosten hiermee gemoeid zijn. Door een gedegen plan te maken en vooraf prijsafspraken te maken met aannemers, kunt u de kosten van de renovatie beter in de hand houden.