Wat is de gemiddelde lengte penis in erectie?

Het mannelijk geslachtsdeel is 1 van de meest besproken onderdelen, vooral de lengte van penis in erectie. Veel mannen zijn onzeker over de lengte van hun penis. Wij hebben gekeken wat de wat is de gemiddelde lengte penis in erectie is en voor jou de gemiddelden op een rijtje gezet. Nu weet of jou penis lengte gemiddeld is en hoef je hierover niet onzeker te zijn.

De gemiddelde lengte van de penis

De gemiddelde lengte van een penis kun vinden in twee vormen. Een penis kan stijf zijn ook wel erectie genoemd. Of de penis kan in slappe toestand verkeren. Naast de lengte penis hebben we ook onderzocht wat de gemiddelde dikte penis is.

Wat is de gemiddelde lengte van een penis in erectie?

Een gemiddelde penis in stijve toestand is 14,5 centimeter lang. De cijfers uit het wetenschappelijke onderzoek kwamen van mannen die zelf de lengtes opgaven. Dit kan leiden tot verkeerde gemiddelden. Bij de lengte van de penis spreken we over de penis in erectie ben je benieuwd naar het gemiddelde lengte verschil van de penis in stijve en slappe toestand? De lengte van penis verschilt ook enorm per land, zo hebben mannen in Zuid Korea de kleinste penis en mannen uit Congo de grootste penis.

De gemiddelde lengte van een penis wanneer de penis slap is

De penis van een volwassen man is in ontspannen toestand gemiddeld 9,8 centimeter. Dit is een stuk minder dan de gemiddelde lengte penis in stijve toestand. Het verschil in stijf en slap kan erg verschillen bij mannen.

Hoe moet ik mijn penislengte meten?

Hoe kun je nou precies bepalen of je penis groter of gelijk is aan de gemiddelde lengte. Om dit te weten moet je meten van het schaambeen tot de punt van de eikel.

Tot welke leeftijd blijft je penis doorgroeien?

Meestal begint de penis te groeien op 10 tot 15 jarige leeftijd. De penis is uitgegroeid op 18 tot 21-jarige leeftijd. We hebben de leeftijden met bijbehorende gemiddelde lengtes op een rijtje gezet. Hier kun je precies zien wat het gemiddelde is per leeftijd:

Gemiddelde lengte penis per leeftijd

12 jaar
7 tot 10.4 cm
13 jaar
8,7 tot 13,6 cm
14 jaar
9,8 tot 14,6 cm
15 jaar
11,8 tot 15,3 cm
16 jaar
12,5 tot 15,7 cm
17 jaar
13,5 tot 15,9 cm
18 jaar
13,7 tot 16 cm

Hoe weet je een kleine penis hebt?

Een penislengte in erectie van 11 t/m 20 centimeter word als normaal gezien. Bij 1 op de 5.000 mannen komt een penis kleiner dan 10 centimeter voor . Je kunt met een kleine penis gewoon seks hebben en kinderen krijgen, en sommige vrouwen vinden dit helemaal geen probleem.

Hoe weet je dat je een grote penis hebt?

Een penis in erectie meer dan 22 centimer wordt als groot gezien. Uit onderzoek blijkt dat slechts 1 op de 10.000 heeft een penis groter dan 22 cm. De meeste mannen willen een grote penis, dat heb je dus als je penis in erectie groter dan 22 cm groot is. Het kan bij mannen die voor het eerst seks hebben met meisjes of vrouwen nogal wat problemen geven, omdat de penis te groot is voor de vagina.

Wat is de gemiddelde penislengte wereldwijd?

De grootste gemiddelde penislengte vind je in Afrika. Uit onderzoek blijkt dat de mannen Afrika met gemiddeld 18 centimeter de grootste gemiddelde penislengte hebben. De kleinste pennissen vind je in Azië. Met een gemiddeld van 9,6 cm hebben de Zuid-Koreanen de kleinste penissen.

Gemiddelde dikte van een penis

Naast de lengte van de penis zijn jongens vaak onzeker over de dikte ook wel omtrek van hun penis. De gemiddelde dikte van een penis is een omtrek van 8 tot 12 cm. De dikte van je penis kun je gemakkelijk meten en vergelijken. Je meet je penis bij het dikste gedeelte. Op het punt waar je penis begint. Je kunt je penis meten door met een meetlint om je penis vouwen. Zo kun je ook de gemiddelde lengte van een penis meten.

Gemiddelde dikte penis per leeftijd

Hieronder staan de gemiddelde cijfer van de penislengtes in de Nederland per jaar. Bij sommige mannen of jongen begint de penis later te groeien. Dit kan natuurlijk vervelend zijn, omdat je penis dan achterblijft in groei met je leeftijdsgenoten. Ben je benieuwd hoeveel een penis gemiddeld groeit per jaar?

12 jaar – 7,6 cm
13 jaar – 9,9 cm
14 jaar – 10,1 cm
15 jaar – 10,6 cm
16 jaar – 11,0 cm
17 jaar – 11,3 cm
18 jaar – 11,7 cm

De lengte van een penis per leeftijd

Hoe groeit de penis van een man? Wat is gemiddeld de groeisnelheid van een penis.Wij hebben de gemiddelde lengte penis per jaar bekeken. Waneer je 12 jaar bent is je penis gemiddeld 7 tot 10 centimeter. Na een jaar is de piemel gemiddeld 3 cm gegroeid. Tussen je 12 en 13 jaar groeit de penis het meeste. Wanneer je 14 bent is de penis tussen de 9 en 14 centimeter en op je 15 e groei de penis weer 1 cm. De penis groeit gemiddeld een centimeter per jaar. Als je 16 jaar bent is de penis gemiddeld tussen de 13 en 16 cm.

Kom je met een langere penis sneller klaar?

Met een penislengte die groter is dan het gemiddelde kun je dan sneller klaarkomen. Integendeel, je zenuwen zijn verspreid over een groter oppervlakte over de eikel en de penis, dus je hebt iets minder gevoel. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de dikte van de penis en hoe ervaren je bent.

Word de lengte van de penis kleiner wanneer je ouder wordt?

De gemiddelde lengte penis vergroot wanneer je in de puberteit bent. Wat de grootte van de penis uiteindelijk wordt is per persoon verschillend. Het kleiner worden of krimpen van de penis komt bij oudere mannen vaak voor. Gemiddeld is de penislengte in erectie bij mannen ouder dan 40 jaar 1 tot 2 centimeter kleiner. De verkleining van de penis is een gevolg van littekenweefsel en Aderverkalking. Niet alleen ouderdom zorgt voor een kleinere penis, ook het dalen van de temperatuur verkleint de penis.

Wat is de ideale penis lengte?

Is er een ideale lengte voor de penis? Nou volgens Goedele Liekens willen mannen graag een piemel die 17 cm is in stijve toestand. Wat vinden vrouwen een ideale penis? De meeste vrouwen vinden met 15 cm genoeg, maar 18cm ideaal. Een grotere penis doet over het algemeen alleen maar pijn en voegt niet veel toe. Vrouwen hebben wel liever een dikkere penis , wanneer een vrouwen hand net om de omtrek kan is ideaal.

Is je penis een spier?

Nee je penis is geen spier, want je penis bestaat uit zwellichamen, bloedvaten en weefsel. Deze zwellichamen nemen enorme hoeveelheden bloed op om een erectie te kunnen krijgen. Dit maakt dat je penis geen spier is,  je zou anders ook je penis even snel stijf kunnen maken, net zoals je je spierballen laat zien.

Check naast de gemiddelde lengte penis ook: